En gruppe institutionelle investorer lægger nu pres på verdens største fødevareproducent, Nestlé, der, hvis det står til dem, skal producere færre fødevarer med højt indhold af sukker og mættet fedt.
Ifølge Financial Times advarer investorerne om, at forbrugernes overforbrug af fødevarer med begrænset ernæringsmæssig værdi udgør en ”systemisk risiko” for det økonomiske afkast i fødevarekæmpen.
Aktionærerne, der sammenlagt forvalter en formue på 3 trillioner dollars svarende til i omegnen af 21 billioner kr., opfordrer Nestlé til at sætte et mål for, at en større del af omsætningen fremover skal komme fra salg af sundere fødevarer. Og hvis ikke ledelsen i fødevarekoncernen lytter til deres opfordringer, er man parat til at eskalere sagen, lyder det.
Nestlé offentliggjorde i marts, at mindre end halvdelen af fødevareproducentens portefølje af basisprodukter kan klassificeres som værende sunde, skriver Financial Times.
I samme ombæring fortalte topchefen Mark Schneider, at der - på trods af at selskabet allerede har reduceret eksempelvis sukker- og saltindholdet i produkter - er grænser for, hvor meget selskabet kan fokusere på sundere alternativer til eksempelvis chokolade, eftersom den slags produkter ikke er designet til at være sunde.