Novozymes-formand: Ja til fusion er en historisk dag

”Det er værd at bemærke, at der har været stor opbakning blandt aktionærerne både hos os og hos Chr. Hansen til fusionen,” siger Novozymes-formand Cees de Jong.
Foto: Novozymes/pr
Foto: Novozymes/pr
Af Marketwire

Cees de Jong, der er bestyrelsesformand i Novozymes og også udset til samme rolle i den fusionerede Novozymes/Chr. Hansen-koncern, kalder torsdag for en helt speciel dag:

”Det er lidt af en historisk dag. Og det er værd at bemærke, at der har været stor opbakning blandt aktionærerne både hos os og hos Chr. Hansen til fusionen. Det føles rigtigt godt. Det er vigtigt, at aktionærerne støtter det,” siger han til Marketwire.

”Man skal huske, hvad aktionærer er. Det er dem, der forsyner os med deres penge - og de forventer at få et udbytte. Så det er vigtigt, at vi har aktionærerne med os. Ser vi bort fra Novo Holding, der har støttet fusionen hele vejen, et kort øjeblik - så har 80 pct. af alle de andre aktionærer sagt ja til fusionen,” siger han.

Det bliver ikke en ukendt partner, som bestyrelsesformanden skal til at lære at kende, når alle de regulatoriske godkendelser er i hus. Han var øverste chef for Chr. Hansen i fem år.

”Jeg kender selvfølgelig Chr. Hansen, da jeg var der fra 2013-2018. Men der er sket meget i det selskab siden. Men uanset bliver det da lidt af en fordel, når vi får lov til at begynde at lægge de to selskaber sammen,” siger Cees de Jong.

Han har været i Novozymes-bestyrelsen siden 2020 - først som næstformand - og siden generalforsamlingen tidligere i år som formand:

”Jeg kom til bestyrelsen i Novozymes i 2020 - og vi begyndte at arbejde på den her fusion i 2021. Og det var faktisk ledelsen, der kom med forslaget til bestyrelsen.”

”Men når vi får godkendelserne i hus og må integrere de to selskaber, så kan det måske hjælpe, at jeg forstår Chr. Hansens styrker - og hvordan vi kan kombinere dem med Novozymes’,” siger Cees de Jong.

Men selvom aktionærerne med overvældende flertal har sagt ja til fusion mellem Chr. Hansen og Novozymes, så er der fortsat et stykke vej at tilbagelægge, for de to selskaber bliver et.

”Fusionen er afhængig af myndighedernes godkendelser, og vi har ansøgt i en række lande. Tidligere i denne uge var det gode nyheder fra USA, hvor perioden for indsigelser er udløbet. Og der kan vi faktisk lukke handlen - men det gælder kun i USA. Vi mangler jo EU, Brasilien, Tyrkiet, Sydkorea og Kina,” siger Cees de Jong og fortsætter:

”Som bestyrelsesformand holder jeg snor i forhandlingerne med myndighederne - vi har lige haft forhandlinger med EU i denne uge. Og jeg skal have styr på, at vi er klar fra dag et, og at alt holder juridisk. Men ellers er det ”business as usual”. Vi har stadig en forretning, der skal drives.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg