Novozymes og Chr. Hansen fastholder 2023-prognoser forud for fusion

Selskaberne fremlægger også liste med kandidater til den fremtidige bestyrelse.
Foto: Pr
Foto: Pr
Marketwire

Novozymes og Chr. Hansen fastholder deres forventninger til 2023 samt fremlægger en liste med et kandidater til bestyrelsen forud for de to ingrediens- og enzymkoncerners fusion.

Det fremgår af særskilte meddelelser fra de to selskaber.

Novozymes venter i år fortsat at nå en organisk salgsvækst på 4-7 pct. og en driftsmargin målt på (EBIT) på 25-26 pct. Yderligere ventes fortsat en mere afdæmpet start på året.

Chr. Hansen forventer for sit skæve regnskabsår 2022/23 fortsat at nå en organisk salgsvækst på 7-10 pct. og en EBIT-margin før særlige poster på 26-27 pct.

Bestyrelse på ni medlemmer

Efter sammenlægningen af de to selskaber er gennemført forventes bestyrelsen i første omgang at bestå af ni bestyrelsesmedlemmer.

Det er ventet, at personerne vil blive indstillet til bestyrelsen for det sammenlagte selskab, der kan blive valgt på en ekstraordinær generalforsamling efter sammenlægningen.

De ni foreslåede bestyrelsesmedlemmer er Cees de Jong, som formand, Jesper Brandgaard, som næstformand, Kevin Lane, Lise Kaae , Heine Dalsgaard, Kasim Kutay , Kim Stratton , Morten Otto Alexander Sommer og Sharon James.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Photo: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter