Nye ejere ser frem til at overtage Skares pålægsselskaber

”Indtil videre fortsætter driften, som den plejer,” lyder det fra Delika-direktør.
Foto: Torben Salomonsen
Foto: Torben Salomonsen

Den formelle myndighedsgodkendelse af opkøbet af Skares tidligere pålægsfabrikker, Defco i Viby ved Aarhus og Skare Food i Christiansfeld vækker glæde hos de nye ejere.

”Først og fremmest glæder vi os over, at vi er her nu. Vi er kommet dertil nu, hvor vi for alvor kan komme i arbejdstøjet og begynde arbejdet med at få sammenlagt virksomhederne og få dem op at flyve,” lyder det fra Henrik Biilmann, som er adm. direktør i den kapitalfondsejede pålægskoncern, Delika Food Group.

Kan du på nuværende tidspunkt sige noget om, hvad det får af betydning for forretningen? 

”Der er vi ikke endnu. Men det vi ved er, at vi får to velfungerende fabrikker med en masse dygtige medarbejdere og en masse spændende produkter ind,” lyder det fra Delikas hovedkontor i Horsens.

Giver nye muligheder

”Og så får vi et eksportben, som vi ikke for alvor har i dag. Det er det, vi ved lige nu. Så er det klart, at når vi så snart rykker tættere på at komme ind i detaljerne, så kommer der en masse andre ting til,” siger Henrik Biilmann.

I forhold til kundedelen, så ved Delika-direktøren med egne ord ikke mere end det, han har kunnet læse sig til i medierne den seneste tid.

Der jo nogen af de tidligere kunder, der er sprunget fra undervejs i det her. Hvad tænker du om det?

”Vi ved jo sådan set kun det, vi har kunnet læse os til hos blandt andet jer, men her har vi jo kunnet se, at der er nogen, der har valgt os fra. Så det er klart, det må vi jo forholde os til nu. Men noget fuldt overblik over, hvad er status på det, det har jeg faktisk ikke i dag,” lyder det.

Defco-fabrikken i Aarhus ligger i dag i lejede bygninger, der er ejet af den tidligere Defco-ejerfamilie. Men også det forhold er det endnu for tidligt for Delika-direktøren at sige noget om.

”Det er jo det, vi overtager. Og her og nu er fokus på at fortsætte den gode drift, som vi plejer,” lyder det.

Kapitalfonden i ryggen

Der er 193 medarbejdere på de to tidligere Skare-fabrikker, og alle medarbejdere er omfattet af overdragelsen. Med de 142 Delika-medarbejdere når virksomheden op på i alt 335 medarbejdere og går fra en produktionskapacitet på fra tre til fem fabrikker. 

Delika Food Group har siden 2021 været ejet af Kapitalfonden Erhvervsinvest. Og herfra siger Managing Partner og direktør, Thomas Marstrand, i en pressemeddelelse:

”I Delika Food Group-regi er vi meget tilfredse med muligheden for at udvide produktionskapaciteten og samtidigt byde velkommen til nye dygtige medarbejdere. Vi tror at udvidelsen giver DFG gode muligheder for at styrke salget på eksportmarkeder og tilbyde et udvidet sortiment af højkvalitetsprodukter til eksisterende og nye kunder i ind- og udland.”

Transaktionen forventes endeligt gennemført inden for en uges tid.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også