Mens prisen på sunde fødevarer over de seneste seks år er steget i Norge, er prisen på chokolade omvendt faldet med 17 pct. - og det får nu regeringen i landet til at overveje afgifter, skriver E24.
”Det er meget bekymrende, at usunde madvarer bliver billigere, mens sunde madvarer bliver dyrere. Vi ved, at dette er uhensigtsmæssigt for folkesundheden,” udtaler statssekretær i det norske sundhedsministerium, Ole Henrik Krat Bjørkholt ifølge avisen.
Slettet sukkerafgift i Norge kaster første effekter af sig - DI Fødevarer kigger med
Det er tal fra statistikbanken Norges Statistik, der har givet anledning til overvejelserne om at indføre afgifter. Ifølge tallene har prisen på chokolade været faldende gennem flere år - og i særdeleshed i kølvandet på fjernelsen af den norske sukkerafgift i 2021.
Til sammenligning er prisen på fødevarer generelt steget med 11 pct. over de seneste seks år.