FødevareWatch

Fødevarestyrelsen advarer om høj risiko for fugleinfluenza

For anden gang denne måned hæver Fødevarestyrelsen nu trusselsvurderingen af risikoen for fugleinfluenza, denne gang fra middel til høj.

Foto: René Schütze

Ændringen kommer fordi myndighederne i EU’s medlemslande i første halvdel af november har fundet fugleinfluenza i mere end 70 besætninger og mere end 120 vilde i Europa. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

”Alene i år har der været otte tilfælde af fugleinfluenza i besætninger i Danmark, senest i en hobbybesætning i Sønderjylland og på en større kalkunbesætning på Vestsjælland. Når vi dertil lægger de seneste mange fund i vilde fugle i Europa, vurderer vi, at der er høj risiko for, at smitten hurtigt kan sprede sig til både besætningerne og blandt de vilde fugle. Af hensyn til dyrevelfærden og eksporten, indfører vi derfor nu en række skærpede krav til både hobbyavlere og professionelle fjerkræfolk,” forklarer kontorchef i Fødevarestyrelsen Camilla Brasch Andersen.

Af pressemeddelsen fremgår at risikoen for fugleinfluenza nu er så høj, at fugle og fjerkræ fra og med den 23. november 2022 skal holdes under tag og bag hegn, og dermed ikke kan være ude i det fri. Kravet gælder de fleste fuglehold både hobbyhøns i baghaven og store professionelle farme.

Den meget smitsomme fugleinfluenza kan give alvorlige symptomer hos fugle, kun i sjældne tilfælde kan sygdommen smitte til mennesker, der har kontakt til smittet fjerkræ.

Først anden og nu flæskestegen - begge er truet til jul

Gråsten Fjerkræ mangler tusindvis af ænder: ”Vi mister en masse omsætning”

Fugleinfluenza kan true leverancer af friske ænder til jul

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier