Lukningstruet slagter må bruge utraditionelle greb for overlevelse

En lokal fynsk slagter kan se omsætningen dykke og elregningen stige. Derfor må parret bag bruge knap så konventionelle metoder for at holde gang i forretningen.
Foto: Joachim Ladefoged/ERH
Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Kunderne har ingen penge til at købe bøffer og elregningen er historisk høj.

Det er realiteten for mange lokale slagtere, som nu har fået én slagter fra Nørre Aaby på fyn til at gå utraditionelt til værks. Det skriver Fyens.

Slagterparret Ulrik Mathiassen og Anika Bauer går nemlig lige til grænsen med, hvad han kan skrue ned på i forhold til temperatur.

”Vi har nogle lovkrav, som gør, at vi har slukket det, vi kan; køleskabe, kølere og lys. Der er ikke mere, vi kan slukke, hvis vi skal holde os inden for fødevareloven. Vi har sparet 25 procent på vores el, men vi er gået fra at have en elregning på 45.000 til at have en på 125.000 i kvartalet”

Derfor har de indført energi-tapas, som skal hjælpe dem med at betale for deres el-regning. Konceptet er, at de ikke har en minimumspris, men kun en maksimumpris. Kunderne skal derfor selv vælge, hvor meget de har lyst til at betale for deres tapas.

Andejagt, kalveculotter i overflod eller flere veganerretter på menuen

Slagteriejer dømt: Fik rockere til at true kunde

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter