FødevareWatch

Energikrisens største regning ender hos fødevareproducenter

Den danske fødevarebranche topper listen over brancher, der har fået den største meromkostning som følge af de stigende energipriser, viser opgørelse.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix.

De stigende gas- og elpriser rammer hårdest i den danske fødevarebranche.

Det viser en opgørelse foretaget af DI Energi, der har kigget på, hvilke danske brancher der er hårdest ramt af de stigende energipriser. Og her topper fødevarebranchen altså listen efterfulgt af plast-, glas- og betonindustrien samt den kemiske industri.

At fødevarebranchen tager ekstra mange tæsk på energifronten for tiden, kommer ikke som den store overraskelse på branchedirektør i DI Energi, Troels Ranis, der i Dansk Industris nyhedsbrev, DI Business, udtaler:

”Det er en tredjedel af industriens samlede energiforbrug, der anvendes af fødevarevirksomhederne, og derfor gør det selvfølgelig ekstra ondt i den industri, når energipriserne stiger,” siger han.

Opgørelsen viser desuden, at der er i alt seks brancher, der som følge af de stigende energipriser står med en meromkostning på mere end en mia. kr. i forhold til normalår.

I fødevare- og drikkevareindustrien er meromkostningen til el og gas i forhold til et normal år på 6.730 mio. kr.

Opgørelsens andenplads, plast-, glas- og betonindustriens meromkostning i forhold til normalår lyder på 3.693 mio. kr.

Store hjælpepakker til erhvervslivet kan have lange udsigter, siger minister

Fødevarebranche vil have hjælp til elregning her og nu

Ekstraregning på 20 mia. kr.: Fødevareerhvervets energiudgifter hamrer i vejret

Mere fra FødevareWatch

Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

PORTRÆT: Royal Greenlands nye bestyrelsesformand, Maliina Abelsen, bryder sig ikke om at drifte, men lever til gengæld for udvikling. Og så har hun aldrig haft nogen plan for sin karriere, men i stedet bare sprunget ud i tingene, når hun ikke har kunnet lade være.

Topchef forventer blød landing oven på rekordpriser

Omstændighederne er anderledes i dag med de rekordhøje mælkepriser end ved tidligere ekstraordinære opsving. Den buldrende inflation holder hånden under en voldsom opbremsning, vurderer mejerichef i Arla Foods.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier