FødevareWatch

Nestle klarede sig bedre gennem andet kvartal end ventet

Verdens største fødevareproducent oversteg i andet kvartal analytikernes forventninger til væksten.

Foto: Malina Petr/AP/Ritzau Scanpix

Verdens største producent af mad- og drikkevarer samt skaberen af KitKat-chokoladebaren Nestle leverede en stærkere vækst i andet kvartal end der var ventet af analytikerne.

Det fremgår af Bloomberg News

Selskabet havde en organisk omsætningsvækst på 8,1 pct. mod et estimat blandt analytikere indsamlet af Bloomberg på 7,4 pct.

Nestle opjusterer i forbindelse med regnskabet forventningerne til hele året og ser nu en organisk omsætningsvækst på 7-8 pct. mod en forventing hos analytikerne om 6,9 pct. Tidligere så koncernen omkring 5 pct. Det skyldes i høj grad prisstigninger.

Selskabet opnåede et salg i det første halvår af 2022 på 44,48 mia. schweizerfranc mod et estimat på 44,61 mia. schweizerfranc. Dertil blev det til et overskud for perioden på 5,25 mia. schweizerfranc.

Dertil venter selskabet at udbyttet per aktie vil stige i 2022.

”Vi begræsede effekten af et hidtil uset inflations- og forsyningspres på udviklingen af vores margin gennem disciplineret udgiftskontrol og driftseffektivitet,” lyder det fra administrerende direktør Mark Schneider i regnskabet.

Aktien steg 0,2 pct. onsdag på markedet i Zürich.

Nestlé investerer 340 millioner dollar i kaffeproduktion

Dokumentar retter kritik af kakaoproduktion i Afrika - Nestlé afviser

Nespresso opnår bæredygtigt certifikat

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier