FødevareWatch

Supermarkeder rådes til at droppe sojaforhandlere med forbindelse til skovrydning

Ny rapport hævder at have beviser for, at sojaleverandører har bidraget til rydning af mindst 27.000 hektar skov i Brasilien.

Foto: Mauro Pimentel/AFP/Ritzau Scanpix

Supermarkeder bliver nu opfordret til at gøre en ende på samarbejder med sojaforhandlere, der eftersigende fortsætter med at købe soja fra producenter, der bidrager til afskovning i Brasilien.

Det skriver mediet Feednavigator.

Opfordringen kommer i kølvandet på en rapport fra den amerikanske non-profit organisation Mighty Earth.

I rapporten hævdes der at være fundet beviser for, at leverandører, der sælger soja til eksempelvis Bunge, Cargill og LDC, har bidraget til rydningen af mindst 27.000 hektar brasiliansk skov.

Ifølge organisationen fortsætter forhandlerne med at sælge soja til aftagere, der har forpligtet sig til at droppe soja eller sojaholdige produkter fra leverandører involveret i ødelæggelse af naturen.

Organisationen opfordrer derfor supermarkeder som Tesco, Carrefor, Asda, Lidl og Sainsbury’s til at indsætte klausuler i kontrakter med kødleverandører, der stiller krav om, at der i produktionen ikke finder skovrydning sted.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Fødevarekoncern vil gøre produktion af råvarer ”skovpositiv”

Ny lovstrategi varsler satellit-dokumentation på oksekød, kaffe og kakao

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier