FødevareWatch

Fiskekoncern omlægger produktionen for at afværge gaskrise

I TripleNine har man brugt godt 2 millioner kroner på at omlægge produktionen fra naturgas til kul. På sigt skal produktionen køre på olie, fortæller direktør.

Foto: Casper Holmenlund Christensen/Ritzau Scanpix.

Der bliver kigget ildevarslende på Energistyrelsens beslutning om at højne trusselsniveauet og mandag udsende en ”early warning” om en potentiel gaskrise i den jyske fiskemels- og oliekoncern TripleNine.

Koncernen baserer store dele af sin produktion på naturgas og står som en af landets største gasforbrugere på listen over virksomheder, der bliver afskåret fra at modtage naturgas, såfremt en gaskrise bryder ud i Europa.

Til Berlingske fortæller adm. dirketør Jes Bjerregaard, at han man dog ikke har i sinde at vente på at situationen bliver endnu mere alvorlig. Derfor har man truffet en beslutning om at omlægge produktionen til at køre på kul - noget, der har kostet selskabet omkring to mio. kr.

”I dag bruger vi næsten ingen gas, vi kører næsten udelukkende på kul på grund af de høje gaspriser. Og så er vi ved at installere til at kunne bruge olie, det er klar om et par uger,” siger han til avisen.

Fødevarebranchen står til at være blandt de brancher, der bliver hårdest ramt, hvis en gaskrise indtræffer - det, fordi branchen er den mest gasafhængige af slagsen. I 2018 stod fødevareindustrien for 42 pct. af det samlede gasforbrug, viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd ifølge Berlingske.

Udover TripleNine er også Danish Crown, Carlsberg og Arla at finde på listen over virksomheder, der bliver afskåret fra gassen, hvis krisen indtræffer.

Slagterier sikres gas i ny nødplan

Energikrise tvinger ingrediensvirksomhed til at bremse grøn omstilling

Gaspriser truer kartoffelmelskoncern på eksistensen: ”Vi har rigtig travlt”

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier