FødevareWatch

Energikrise tvinger ingrediensvirksomhed til at bremse grøn omstilling

Omlægningen til mere fossil energi vil betyde en forøget CO2-udledning på 28 pct. for Palsgaard.

Foto: PR/shutterstock

Energikrisen i Europa tvinger ingrediensvirksomheden Palsgaard til at omstille til andre energiformer og dermed tilbagerulle arbejdet med den grønne omstilling, fortæller virksomheden til Børsen.

Palsgaard anvender det CO2-neutrale biogas, der kommer fra samme forsyning som naturgassen, og som forsyningen nu risikerer at blive lukket for af Rusland. Ifølge Anders Brix, direktør i Schou-fondet, der ejer Palsgaard, vil omlægningen til anden fossil energi, såsom den flydende gas kosan, betyde, at virksomheden kommer til at udlede 28 pct. mere CO2 end nu.

“Gassen, vi skal købe, er også dyrere, og så skal vi til slut bruge 28 pct. flere certifikater, fordi gassen også udleder mere. Det er en ren tabersituation at stå i. Men det er vores eneste valg. Hvis der bliver lukket for gassen, er det det samme som at lukke vores virksomhed,” siger Anders Brix til avisen.

EU åbner for hjælpepakker til virksomheder ramt af energikrise

Mange fødevarevirksomheder vil blive ramt ved gasstop

Madeksperter: Topgastronomien har klaret sig godt under krisen

Mere fra FødevareWatch

Seafood Danmark holder døren åben for opkøb

Norsk ejer har udstukket ambitiøs vækstkurs for hele koncernen, der samtidig skal strømlines mere, og det danske milliardselskab skal med på farten. Målsætningen er at vokse med både organisk vækst og opkøb som en del af planen, fortæller bestyrelsesformand.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

VALG 2022: Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier