FødevareWatch

EU åbner for hjælpepakker til virksomheder ramt af energikrise

I en storstilet energiplan vil Europa-Kommissionen give mulighed for at udbygge hjælpepakker til at afbøde efterdønninger fra krigen i Ukraine. Energikrisen kan dog fortsat give lukninger på tværs af dansk erhvervsliv, vurderer professor – og dokumenter fra Energinet peger på, at en række fødevarevirksomheder kan være i farezonen.

"Vi kan ikke planlægge eller overhovedet vide, om vi med energipriser, der svinger meget, kan producere," siger Claes Fuglsang til Børsen. | Foto: Casper Dalhoff/ERH

BRUXELLES – Når den danske fødevarebranche i de kommende måneder skal finde en løsning på markant – og i nogle tilfælde historisk – forhøjede energiregninger som følge af bl.a. krigen i Ukraine, kan det være med EU-blåstemplede hjælpepakker fra Bruxelles.

Det står klart efter, at Europa-Kommissionen på et pressemøde i Strasbourg tirsdag eftermiddag åbnede for at lempe på unionens statsstøtteregler i et forsøg på at afhjælpe den energikrise, der allerede nu tegner til at sætte tommelskruer på dansk erhvervsliv.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier