FødevareWatch

Stor fynsk frugtkoncern får ny direktør

Den familieejede fødevarekoncern Orskov Foods får ny adm. direktør - og denne gang er det ikke en, der er medlem af familien.

Foto: PR/Orskov Food

Den familieejede frugtkoncern, Orskov Foods, der holder til på Fyn, skifter ud på direktørposten - og det bliver for første gang i koncernens 84 år lange historie ikke en inden for familien, der overtager roret.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Fremover bliver det ikke Carlos Ragone, der skal stå i spidsen for koncernen, men i stedet Bo Lundberg, der kommer fra en stilling som adm. direktør for National Biscuit Confectionery Company.

Ifølge pressemeddelelsen overtager Bo Lundberg posten fra Carlos Ragone, der har været direktør siden 1990, allerede tirsdag den 7. juni. Bestyrelsesformand Uffe Frovst begrunder i meddelelsen udskiftningen på direktørposten med, at det er det ”næste naturlige skridt”:

”Gennem de seneste år har vi oplevet god, kontinuerlig vækst. Vi ser vores strategi folde sig ud. Blandt andet ved at vi i år har opkøbt et yderligere datterselskab i Polen samt konsolideret vores ejerskab. Som det næste naturlige skridt på vores rejse har vi valgt at ansætte en ny administrerende direktør for at sikre kontinuitet i fremtiden,” fortæller Uffe Frovst i pressemeddelelsen og fortsætter:

”Vi er glade for, at Bo Lundberg vil være med til at føre koncernen de næste skridt videre. Og vi glæder os over, at vi har kunnet tiltrække en så erfaren personlighed. Med Bo får vi en meget kompetent direktør med bred og lang erfaring inden for produktion, FMCG og global trading. En kombination vi er sikre på vil bidrag til den fortsatte udvikling af Orskov Foods”.

Hovedpersonen selv, Bo Lundberg, der foruden National Biscuit Confectionary Company også har en fortid i Diageo og Toms Group, udtaler i forbindelse med jobskiftet:

”Jeg glæder mig utrolig meget til at være med til at sikre den vækstplan, der ligger for Orskov Foods og til at bygge videre med de sten, der allerede er lagt. Jeg ser frem til at være med til at tage virksomheden til nye højder sammen med virksomhedens mange dygtige medarbejdere og sørge for, at virksomhedens selskaber i alt fra Danmark til Polen og Chile leverer det bedst produkt inden for frugt og bær.”

Carlos Ragone, der takker af som direktør, giver også sin opbakning til den nye direktør:

”Orskov Foods går en spændende tid i møde, og jeg er glad for at give stafetten videre til Bo, som jeg er sikker på vil løfte opgaven flot. Der ligger ambitiøse vækstplaner for virksomheden og jeg glæder mig til at se dem folde sig ud. Skiftet her er rettidig omhu, men jeg slipper heldigvis ikke virksomheden helt. For jeg fortsætter mit bestyrelsesarbejde for Orskov Foods, som altid vil være en del af min familie,” siger han i pressemeddelelsen.

Orskov Foods omsatte i det skæve regnskabsår 2020/21 for 392,5 mio. kr.

Direktøren krydser fingre i fynsk frugtkoncern presset af prisstigninger

Frugtkoncern kæmper med stigende fragtpriser

Orskov Foods melder udsolgt af økologiske æbler - nu skal der investeres i endnu flere

Mere fra FødevareWatch

Seafood Danmark holder døren åben for opkøb

Norsk ejer har udstukket ambitiøs vækstkurs for hele koncernen, der samtidig skal strømlines mere, og det danske milliardselskab skal med på farten. Målsætningen er at vokse med både organisk vækst og opkøb som en del af planen, fortæller bestyrelsesformand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier