FødevareWatch

Frugtkoncern kæmper med stigende fragtpriser

Orskov Foods oplever, at priserne på fragt de sidste fire måneder er steget med 20-30 procent.

Foto: PR

For den familieejede frugtkoncern Orskov Foods giver de stigende fragt- og transportomkostninger grund til bekymring for fremtidig vækst, skriver mediet Erhverv+.

Orskov Foods oplever, at priserne på fragt de sidste fire måneder er steget med 20-30 pct., og det er derfor blevet sværere at skaffe de nødvendige biler til de 65.000 tons frugt og bær, virksomheden hvert år fragter.

Samtidig oplyser Carlos Ragone, adm. direktør for Orskov Foods, at hvor det sidste år kostede 3.500 dollar at fragte en container med frugt fra Chile til Europa, er prisen nu steget til 10.000 til 11.000 dollar.

”Det har været forholdsvist nemt i nogle år at finde materiale og konkurrencedygtige priser, men de seneste to år er der sket en forværring, og siden krigens udbrud har det været en katastrofe,” siger adm. direktør Carlos Ragone til mediet.

Direktøren krydser fingre i fynsk frugtkoncern presset af prisstigninger

Fødevarevirksomheder presses af stigende forbrugerpriser: ”Alle bliver fattigere af det her”

Orskov Foods melder udsolgt af økologiske æbler - nu skal der investeres i endnu flere

Mere fra FødevareWatch

Gynger og karruseller på Chr Hansens fødevaremarkeder

Mens kvartalstallene i stor stil ligger indenfor skiven, er der store forskelle at finde på ingredienskoncernens markeder på fødevareområdet. Nordamerika kører for fuld damp, mens Kina er bremset mere op på yoghurtfronten som følge af pandemien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier