Produktionen af bælgfrugter er mangedoblet

Der bliver lavet økologiske ærter, hestebønner og sødlupin som aldrig før, viser nye tal fra Landbrugsstyrelsen.
Foto: PR/ Rådet for Grøn Omstilling
Foto: PR/ Rådet for Grøn Omstilling

Interessen for at spise bælgfrugter og lade dem indgå i fødevarer er i kraftig vækst i disse år, og det afspejler sig i det danske landskab, hvor arealet med økologiske ærter, hestebønner og sødlupin er mangedoblet, viser nye tal fra Landbrugsstyrelsen.

Som del af de officielle kostråd til danskerne stiger efterspørgslen efter slutprodukter, men hos landmændene er det i højere grad ønsket om at få billigere proteinfoder, der driver forandringen.

”Vi ved, at flere økologer gerne vil skrue op for selvforsyningen af protein til deres husdyr og ned for importen af udenlandsk soja. Det er hovedforklaringen på den stigning, vi ser nu, men der begynder også i det små at komme for eksempel dansk producerede økologiske hestebønner til salg i detailhandlen,” siger teamleder i Landbrugsstyrelsen Ane Førde.

Fakta om udviklingen for økologiske bælgfrugter:

Afgrøde

Hektar i 2015

Hektar i 2021

Samlet stigning i pct. (2015-2021)

Ærter

1301

3618

178

Hestebønner

3433

12.338

259

Sødlupin

195

2635

1251

Britiske priser på pasta og dåsetomater stiger markant

Irma vil med ny satsning øge salget af danske bælgfrugter

Ny Irma-direktør: Vi skal have kæden tilbage til sin storhedstid

Forskere har fundet en af fremtidens bæredygtige fødevareingredienser

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også