Næsten en tredjedel af den yngre aldersgruppe mangler information om, hvordan man kan reducere madspildet.
Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for madspildsaktøren Too Good To Go, der på den baggrund nu sætter gang i samarbejde med landets kommuner om ungdomsskolehold med fokus på madspild.
”Vi ved, at de unge har en interesse for at lave mad, men at de mangler viden og tryghed i forhold til at lave mad ud fra de madvarer, de allerede har i køleskabet. Derfor vil vil sørge for, at de unge allerede i en tidlig alder får nogle gode madvaner og de rette værktøjer til at undgå madspild, så de er klædt på, til når de flytter hjemmefra. Kompetencer og viden er altafgørende for at undgå madspild - og det er netop det, vi vil give dem,” udtaler Heidi Boye, der er landechef for Too Good To Go i Danmark.
Ifølge en pressemeddelelse kommer ungdomsskoleholdene til at gå under navnet ”Ungdom under Madspild”, og fokus skal lægges på at lære de unge at bruge rester. Derfor vil der også typisk laves mad udfra indholdet af Too Good To Gos egne madspildsposer.
Too Good To Go skal hente flere hundrede millioner
Too Good To Go tager hul på ny fase af amerikansk væksteventyr
Madspildstjeneste runder ny millionmilepæl