Professor: Kampen mod madspild starter i hjemmet

Ifølge professor og bestyrelsesformand i madspilds-tænketank har det størst effekt, hvis der bliver sat ind mod madspildet hjemme hos forbrugeren, da dette vil forplante sig i hele værdikæden.
Foto: Marcus Emil Christensen/Ritzau Scanpix.
Foto: Marcus Emil Christensen/Ritzau Scanpix.

Det er ikke fødevareindustrien, der kan gøre den helt store forskel, når det kommer til at mindske madspildet, men i stedet husholdningerne.

Det mener Flemming Besenbacher, der er bestyrelsesformand i Tænketanken om Forebyggelse af Madspild og Fødevaretab. I et debatindlæg i Kristeligt Dagblad skriver han blandt andet, at:

"Der er mest at vinde i forbrugerleddet, fordi det er ude hos os i husholdningerne, at man kan opnå den største effekt på CO2-reduktionen og i kampen mod det økonomiske værditab, som madspild medfører."

Ifølge Besenbacher gør det størst forskel, når vi ændrer på vanerne i hjemmet, eftersom dette forplanter sig i hele værdikæden.

Derfor giver det ifølge ham også god mening, hvis man som forbruger gør det til en vane at kigge efter varer med kort udløbsdato, når man handler ind til aftensmaden. Derudover mener han, at forbrugerne skal fravænne sig at købe for meget ind, således man ikke risikerer, at maden bliver for gammel.

Kvickly åbner klimabutik

Nyt madspildsmærke ser ud til at virke

Sverige og Finland er blandt de mest bæredygtige lande på fødevareområdet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter