Kost- og ernæringsforbund: Brug for fælles CO2-udregning

Fødevareministeriet bør fastsætte en fælles beregningsmetode for udregning af CO2-aftryk i offentlige køkkener, lyder det fra Kost- og Ernæringsforbundet.
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix.
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix.

Der er brug for en fælles måde at opgøre CO2-aftrykket i de danske kantiner og køkkener.

Det mener Kost- og Ernæringsforbundets næstformand Michael Allerup Nielsen, der i et debatindlæg til Altinget opfordrer til konkrete politiske målsætninger - noget, der ifølge forbundet er nødvendigt, hvis potentialet for en CO2-reduktion i køkkenerne skal udleves.

”Vi mangler centrale opgørelsesmetoder til at opgøre både potentiale og besparelser, ligesom vi mangler fælles, politiske målsætninger,” skriver Michael Allerup Nielsen.

Ifølge ham bør Fødevareministeriet fastsætte en beregningsmetode, så de offentlige køkkener - i kommuner og regioner såvel som staten - nemt kan udregne CO2-aftrykket fra indkøbte fødevarer. Metoden skal være offentlig, og alle skal kunne bruge den.

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) lancerede i sidste uge en række kostråd til professionelle køkkener, der har til formål at bidrage til en nedbringelse af CO2-udledningen i fødevaresektoren.

Kostrådene kom i kølvandet på, at Klimarådet tilbage i december slog fast, at de offentlige køkkener spiller en central rolle i at fremme den klimavenlige mad.

Dansk Erhverv: Brug for fælles datasæt bag klimamærke

Fødevareminister vil omvende 650.000 kantinegæster med nye kostråd

Fødevareaktører bifalder klimatiltag i offentlige kantiner

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter