Der er brug for en fælles måde at opgøre CO2-aftrykket i de danske kantiner og køkkener.
Det mener Kost- og Ernæringsforbundets næstformand Michael Allerup Nielsen, der i et debatindlæg til Altinget opfordrer til konkrete politiske målsætninger - noget, der ifølge forbundet er nødvendigt, hvis potentialet for en CO2-reduktion i køkkenerne skal udleves.
”Vi mangler centrale opgørelsesmetoder til at opgøre både potentiale og besparelser, ligesom vi mangler fælles, politiske målsætninger,” skriver Michael Allerup Nielsen.
Ifølge ham bør Fødevareministeriet fastsætte en beregningsmetode, så de offentlige køkkener - i kommuner og regioner såvel som staten - nemt kan udregne CO2-aftrykket fra indkøbte fødevarer. Metoden skal være offentlig, og alle skal kunne bruge den.
Fødevareminister Rasmus Prehn (S) lancerede i sidste uge en række kostråd til professionelle køkkener, der har til formål at bidrage til en nedbringelse af CO2-udledningen i fødevaresektoren.
Kostrådene kom i kølvandet på, at Klimarådet tilbage i december slog fast, at de offentlige køkkener spiller en central rolle i at fremme den klimavenlige mad.
Dansk Erhverv: Brug for fælles datasæt bag klimamærke
Fødevareminister vil omvende 650.000 kantinegæster med nye kostråd
Fødevareaktører bifalder klimatiltag i offentlige kantiner