Opfordring til opgør med krænkelser i den globale teproduktion

Ny database skal kaste lys over krænkelser af menneskerettigheder i den globale teproduktion. Samtidig kan kommende EU-lov få konsekvenser for europæiske teimportører, der ikke tager ansvar.
Foto: Ton Koene/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Ton Koene/AP/Ritzau Scanpix

Det er tid til et endeligt opgør med brud på menneskerettiger i den globale te-forsyningskæde, lyder det nu fra menneskerettighedscentret Business and Human Right Ressource Center (BHRC).

Centret står bag et nyt initiativ designet til at øge sektorens gennemsigtighed, skriver Beverage Daily.

BHRC har netop lanceret verdens første søgbare teplantagedatabase, der skal kaste lys over, hvor der sker krænkelser af menneskerettighederne i deres forsyningskæde.

Et ifølge centerets chef for arbejdsrettigheder, Thulsi Narayanasamy, langvarigt problem, der dels skyldes mangel på lovgivning, dels mangel på vilje til at tage ansvar for krænkelser i forsyningskæden.

Thulsi Narayanasamy påpeger samtidig, at det for teimportører i Europa kan betale sig at tage problemstillingen seriøst og gøre det nu.

Inden længe indfører EU en lovgivning, der kommer til at betyde, at importørerne skal tage ansvar for menneskerettighedsproblemer i forsyningskæden.

"Virksomheder, der modsætter sig at operere transparent vil snart være juridisk ansvarlige for menneskerettighedskrænkelser, der finder sted i deres forsyningskæde," siger Thulsi Narayansamy.

Britisk te-salg voksede under pandemien 

Fragtproblemer kan betyde prisstigninger for danske tedrikkere

Tebranchen har nydt godt af coronakrisen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Photo: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter