Iværksættere med grimme grøntsager går konkurs

Det har vist som en meget svær opgave at genrejse frugt- og grøntkassevirksomheden Eat Grim, der ellers oplevede stor vækst under nedlukningen. Stifterne har indgivet en konkursbegæring.
Stifterne Carolin Schiemer og Petra Kaukua kunne i sidste ende ikke holde Eat Grim flydende. | Foto: PR / Grim.
Stifterne Carolin Schiemer og Petra Kaukua kunne i sidste ende ikke holde Eat Grim flydende. | Foto: PR / Grim.

Efter stor medvind under corona har det i seneste måneder været så svært for startupselskabet Eat Grim at få danskerne til at købe abonnementskasser med "grimme" frugter og grøntsager, og derfor har de to stiftere begæret selskabet konkurs.

Det erfarer FødevareWatch, og i en mail til sine brugere bekræfter stifterne Carolin Schiemer og Petra Kaukua, at Eat Grim lukker ned.

"1100 ton fødevarer er reddet fra at gå til spilde. 420 ton CO2 er forhindret i at nå atmosfæren. 10,5 mio. kr. omsætning er genereret for europæiske landmænd. Det er disse præstationer, som vi i Eat Grim er mest stolte af. Men fra i dag vil vores virksomhed ikke længere være i stand til at være med til at skabe en verden uden fødevarespild. I denne uge har vi, Petra og Carolin, grundlæggerne af Eat Grim, besluttet at indgive en konkursbegæring," hedder det i mailen.

Manglede vovede investorer

Konkursbegæringen kommer ikke som nogen stor overraskelse, da Eat Grim siden sommer har hængt i med det yderste af neglene efter tilstrømningen af kunder var gået i stå efter pandemien.

"Under nedlukningen begyndte mange at modtage måltidskasser derhjemme, og for at møde den øgede efterspørgsel, udvidede vi hurtigt vores virksomhed og investerede i vækst, hvilket var det logiske valg på daværende tidspunkt. Men i takt med at pandemien fylder mindre og mindre i hverdagen, virker det til at folk også er begyndt at gå tilbage til deres gamle vaner," udtalte medstifter Carolin Schiemer i en mail til FødevareWatch i september.

Af fredagens meddelelse fremgår det, at selskabet siden sin etablering i 2018 har indtjent i alt 28 mio. kr., der alle er blevet geninveseret i Eat Grim, og at den overliggende årsag til, at det i sidste ende ikke gik, handler om, at man ikke var i stand til finde den nødvendige kapital.

"Desværre blev vores ambitioner ikke matchet med nok lige så vovede og stortænkende investorer, så i sidste ende var det ikke muligt for os at rejse den vækstkapital, der var nødvendig for at tage Eat Grim til næste niveau," skriver stifterne.

Planer om udlandet kom på pause

Selvom det kom fra et forholdsvist lavt niveau så Eat Grim under coronanedlukningerne sit salg vokse til det firedobbelte, og med optimisme i bagagen investerede selskabet i nyt varehus og faciliteter. Optimismen svandt i takt med at Danmark genåbnede og danskernes manglende lyst til overskudsgrøntsager trak en sort sky ind over virksomheden.

"Vi har også investeret meget i mennesker dette år, hvilket betyder at 39 stillinger hænger i en tynd tråd, hvis ikke vi kan få vendt situationen på hovedet. Vi opfordrer derfor stærkt vores fællesskab og offentligheden til at tage handling nu," sagde Eat Grim-medstifter og direktør, Petra Kaukua til FødevareWatch i september.

Eat Grim med hovedsæde i Brøndby opererede forud for konkursbegæringen i fire byer: Aarhus, København, Odense og Roskilde. I foråret var der også planer om, at man kunne rykke til udlandet med konceptet og både Tyskland og Sverige var på radaren - det nåede ikke at blive til noget.

Frugt- og grøntkassevirksomheden kæmper for overlevelse

Grimme grøntsagskasser rykker ind i fjerde by

Grimme grøntsager rejser million fra 140 investorer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter