FødevareWatch

Ny EU-plan kan give leveringstjenester en dyr regning

I denne uge forventes det, at EU fremlægger en ny plan, som skal sikre bedre rettigheder til leveringsbude.

Foto: Toby Melville / Ritzau Scanpix

I EU er der omtrent 4,1 mio. leveringsbude.

Står det til EU, skal de i fremtiden kategoriseres som medarbejdere, hvilket kan blive en dyr fornøjelse for leveringstjenesterne.

Det skriver Bloomberg News.

Ifølge mediet, der har set udkastet til den nye plan, vil det koste leveringstjenesterne 4,5 mia. euro mere om året, at leveringsbudene blandt andet får mindsteløn i de respektive EU-lande.

Leveringstjenesterne har allerede været ude at kritisere det nye forslag, som, de mener, vil lede til frafald i medarbejdere. Fredag den 3. december indhentede rygtet om en dyr regning også børserne, hvor Deliveroo faldt med 5,6 pct., og Delivery Hero faldt 2,7 pct.

I en risikovurdering udarbejdet af den Europæiske Kommission fremgår det, at kommissionen ikke kan udregne eventuelle tab jobs, men at den nye plan vil påvirke medarbejdernes fleksibilitet. Derudover vil EU-planen føre til, at det bliver dyrere at bruge leveringstjenesterne for forbrugerne.

Planen forventes at blive offentliggjort i denne uge.

Tjekkisk udfordrer vil skubbe til tysk onlinemarked

Juledagene bliver ny højtid for madleverandører og restauranter

Wolt-bude indtager gaderne i Næstved 

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier