Der kommer ekstra fokus på budenes håndtering af mad, fødevaresikkerhed i fisk og landmændenes fokus på smittebeskyttelse og forebyggelse mod smitte med afrikansk svinepest.
Det sker når Fødevarestyrelsen næste år ruller ud med 21 målrettede kontrolkampagner, oplyser styrelsen.
"Under vores basiskontrol ser vi ofte forhold, som kan have behov for særlig opmærksomhed og ekstra tid til dialog med virksomhederne. På den baggrund tilrettelægger vi hvert år en række dybdegående kontrolkampagner, som er af særlig betydning for fødevaresikkerheden eller dyrenes sundhed og velfærd," siger kontorchef Vibeke Højbjerg, Fødevarestyrelsen.
På fødevareområdet skal kontrolkampagnerne bl.a. se på, om madbude, der kører med kød og grønt til kunderne, har styr på krav til temperatur og hygiejne.
I fiskeforretningerne skal kampagnekontroller vise, om fisk med parasitter bliver sorteret fra og kasseret, så de ikke havner hos kunderne, skriver styrelsen.
Derudover kan andre virksomheder se frem til kontrol af fødevarernes sporbarhed ét led frem og ét led tilbage. Fødevarestyrelsens kontrolkampagner 2022 løber fra starten af januar og året ud og kommer til at bestå af cirka 6500 kontrolbesøg.
På veterinærområdet sætter én af kampagnerne fokus på halekupering af grise efter, at reglerne er strammet op. En anden kontrolkampagne undersøger, om landmændene følger reglerne for smittebeskyttelse og forebyggelse af afrikansk svinepest, når de har vildsvin og grise på friland.
Salling vil rydde op i olivenolie-jungle
Specialist: Fødevarestyrelsen er blandt de hårdeste med sanktioner i anprisningssager
28.000 kalkuner skal aflives efter fund af fugleinfluenza