FødevareWatch

Salling vil rydde op i olivenolie-jungle

I et forsøg på at løfte kvaliteten i den udskældte kategori har Salling Group indledt et samarbejde med en olivenolieproducent, der udover at få sine egne produkter på hylderne, skal være med til at rydde op i 600 danske butikker.

Foto: Rune Pedersen/Ritzau Scanpix

Salling Group vil rydde op i sortimentet af olivenolie i 600 Netto, Bilka og Føtex-butikker, og det skal kok, ernæringsekspert og olivenolieproducent Christina Elver Mørk hjælpe til med.

Ifølge en meddelelse er målet, at Salling Group med det nye samarbejde kan "kvalitetssikre og rådgive om sortimentet" på hylderne i en kategori, som nationalt og internationalt har været ramt af flere forskellige skandaler i større og mindre grad.

"Olivenolie er en stor kategori, også i vores butikker. Vi har olier fra mange forskellige lande og fra rigtig mange producenter. Vores ambition er, at vi med dette samarbejde går forrest for at sikre kvaliteten af danskernes olivenolie. Særligt, når det kommer til topkvalitetsolier, kan vi se, at der er et pænt potentiale for at hæve barren i markedet og hjælpe forbrugerne bedre end i dag," udtaler kategorichef i Salling Group, Liselotte Kristoffersen.

Til FødevareWatch uddyber hun, at det primært er i forhold til de mange private label-produkter, at man i Salling Group har brug for hjælp til kvalitetssikring.

I pressemeddelelsen hedder det videre, at der i forhold til gennemsigtigheden kan blive meget bedre,og at mange olivenolier i danskernes køkkener er kendetegnet ved direkte falsk varebetegnelse, siger ernæringseksperten.

"Det er ingen hemmelighed, at forbrugerne i mange år har været noget på herrens mark, når det handler om kvaliteten af den olivenolie, de står overfor i butikkerne. Rigtig meget af det, der markedsføres som den fineste kvalitet, er det reelt ikke. Men det er en nærmest umulig opgave for indkøberne i dagligvarehandlen at afgøre, hvad der er hvad," siger Christina Elver Mørk.

Hun peger bl.a. på, at Fødevarestyrelsens kontroller har dumpet olivenolier markedsført som den fineste kvalitet af ekstra jomfruolivenolie, fordi flaskerne reelt indeholdt olivenolie af en lavere kvalitet. Senest i december 2019, hvor otte ud af ni testede olier ikke modsvarede prædikatet som ekstra jomfruolivenolie.

"I dag er olivenolie den fødevare i verden, der svindles allermest med efterfulgt af vin, hvilket naturligvis gør det svært at komme svindlen til livs. Derfor er det godt for kunderne, når Danmarks største detailkoncern vælger at samarbejde med mig som olivenolie ekspert," udtaler Christina Elver Mørk videre.

Udover samarbejdet med Salling Group lanceres to certificerede spanske olivenolier, som Christina Elver Mørk selv står bag gennem virksomheden Olive Oil Cph.

Italien vil sætte en stopper for falske italienske madprodukter

Manglende salg af kontorkaffe rammer BKI på bundlinjen

Madspildsforretning klar med egne produkter

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier