FødevareWatch

Sydbank: Novozymes' lagernedbringelser kommer i næste kvartal

Mens de ikke var at se i det netop aflagte regnskab for tredje kvartal, regner Sydbank-analytikker med, at lagernedbringelser vil påvirke årets afsluttende kvartal.

Foto: Sydbank/PR

Novozymes er kommet bedre ud af tredje kvartal end ventet - og Per Fogh, der er aktieanalytiker i Sydbank, mener, at regnskabet er godkendt.

Samtidig kommer selskabet med nye forventninger, hvor den organiske vækst er skruet op, og indtjeningen ventes at lande bedre end tidligere ventet.

"Regnskabet er generelt lidt bedre end ventet, og der har ikke været den lagernedbringelse, som frygtet i flere divisioner," siger Per Fogh til MarketWire.

"Men ser vi på forventningerne, så kommer den i fjerde kvartal," påpeger han.

Novozymes ser en organisk vækst på 5-6 pct. nu mod tidligere 4-6 pct.

"I min verden er det en oppræcisering. Og når selskabet allerede præsterer en organisk vækst for de første ni måneder af 2021 på 6 pct., så ventes lagernedbringelser i årets sidste kvartal at påvirke," skønner han.

"Indtjeningen opjusteres, hvor EBIT-marginen nu ventes på "omkring 27 pct." Ser vi også her på de første ni måneder, så ligger den allerede på 28,8 pct. Så det bliver interessant at høre fra selskabet, om de kan sige noget mere om lagernedbringelsen - er den i gang, eller udebliver den," spørger Per Fogh.

Vaskemidler skuffer

Den største division i Novozymes - Vaskemidler - er fortsat den største bidragsyder til omsætningen. Men divisionen er under pres og leverede ikke bedre end ventet i kvartalet:

Man kan sige, at forventningerne til divisionen skal skrues ned. Vaskemidler er presset af prispres, og af at der skal opretholdes en høj innovation. Men det bliver ikke den, der kommer til at drive Novozymes i fremtiden, vurderer Per Fogh.

I tredje kvartal endte den organiske vækst på 3 pct. - og for de første ni måneder af 2021 leverede divisionen et rundt nul her.

Fremtidens vækst ses derimod i Food, Beverage & Human Health samt Grain & Tech. Her ventes tempoet at gå lidt ud af de to vækstdivisioner på grund af ventede lagernedbringelser, efter hamstring i forbindelse med corona-nedlukningerne, påpeger Per Fog.

"Food & Beverage havde en organisk salgsvækst på 15 pct. i de første ni måneder af 2021 - den ventes for året at lande på et lavt tocifret tal. Det samme gør sig mere eller mindre gældende for Grain & Tech, der voksede 12 pct. organisk i de første ni måneder - her ventes en højt encifret salgsvækst for 2021," siger Sydbanks analytiker.

Novozymes opjusterer forventningerne efter tredje kvartal

Novozymes-optakt: Genåbninger efter covid hjælper væksten frem

Arla og Danish Crown mister image-momentum

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier