FødevareWatch

Midsonas omsætning stiger i tredje kvartal

Både omsætningen og resultatet gik frem i tredje kvartal, der var præget af forberedelse til julesæsonen. Mangel på råvarer påvirkede dog salget.

Foto: PR

Svenske Midsona, der sælger en række fødevareprodukter såsom knækbrød, har haft et godt tredje kvartal, der fortsætter årets hidtil, gode takter.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

I tredje kvartal havde Midsona, der på dansk jord ejer Urtekram og System Frugt, en omsætning på 893 mio. svenske kr., hvilket var en fremgang fra andet kvartal på 9 pct. For hele året indtil slutningen af september lå omsætningen på 2,7 mia. svenske kr.

Nettoresultatet landede i perioden fra juli til september på 31 mio. svenske kr. For hele perioden på ni måneder var resultatet på 88 mio. svenske kr.

"Årets tredje kvartal var præget af intensive forberedelser til jul, som for mange produktgrupper er vores højsæson. Udviklingen for koncernen var blandet med gode resultater i mange dele af forretningen, men på grund af fortsatte forsyningsafbrydelser og dårlig høst så vi dårligere resultater i andre dele," siger Peter Åsberg, der er adm. direktør i Midsona.

Han tilføjer, at omsætningen primært steg på grund af opkøbet af System Frugt. Til gengæld faldt den organiske vækst.

Midsona skriver ligeledes, at selskabets egne mærker klarede sig betydeligt bedre end licenserede mærker og kontraktproduktion.

Det samlede salg blev i kvartalet negativt påvirket mangel på råvarer, som selskabet havde svært ved at få hjem. Blandt andet blev selskabet ramt af dårlig høst indenfor flere varegrupper, og problemer med fragt fra især Asien.

Urtekram-ejer henter millioner gennem emission

Midsona på opkøb i Finland

Midsona reducerer bundlinjen i andet kvartal 

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier