FødevareWatch

Stor efterspørgsel får vegansk konfektureproducent til at investere stort i produktionen

Den veganske konfekturestartup Glean mærker stor efterspørgsel og det får stifterne til at opskalere og automatisere produktionen. Målet er supermarkedshylderne, lyder det.

Anja Bindesbøll og Alexander Afreedi forventer at kunne levere deres veganske flødeboller til danske detailbutikker inden for de næste seks måneder. | Foto: PR/Glean

Da FødevareWatch tilbage i 2019 talte med iværksætter Anja Bindesbøll om hendes ambitioner for den dengang nystartede konfekturevirksomhed Glean, lå hun ikke på den lade side: Hun ville sætte gang i større, vegansk jordskredseffekt inden for konfekturebranchen og gøre op med den rolle, som ægindustrien spiller i bagerisektoren.

Siden er Glean med hjælp fra blandt andet Coop Crowdfunding rykket i større produktionslokaler på Nørrebro i København, hvor der nu også er blevet indrettet café og bageri. Glean har åbnet butik i Torvehallerne og er gået fra at producere omkring 200 flødeboller i hånden hver dag til i dag at lave cirka 600.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier