FødevareWatch

"Hvis det er vigtigt med vegansk mad, skal alle kokke så ikke lære det?"

3F og Dansk Metal har ikke været med på råd i forbindelse med udarbejdelsen af regeringens planer om tre nye klimaerhvervsskoler, og det lugter af en mistillidserklæring, lyder kritikken.

Claus Jensen, formand i Dansk Metal, giver ikke ret meget for regeringens plan om at lave tre klimaerhvervsskoler. | Foto: Thomas Borberg

Med oprettelsen af tre nye klimaerhvervsskoler, der skal fremme den grønne omstilling, frygter fagforeningerne 3F og Dansk Metal, at de eksisterende 60 erhvervsskoler kan blive stemplet som "sorte skoler", der uddanner til fortiden.

Overfor Finans kritiserer de to fagforeninger, at de ikke har været taget med på råd i udviklingen af ideen om at etablere det nye skoleformat.

"Hvis de tre skoler skal males grønne, hvad er resten så? Sorte? Indtil videre er det eneste konkrete bud, som jeg har hørt, på, hvad de skoler skal uddanne til, at vi skal have nogle veganerkokke. Men hvis det er vigtigt med vegansk mad, skal alle kokke så ikke lære det? I Danmark uddanner vi ikke solcelletagsmontører eller sommerhusvarmepumpe-montører, men tømrere og vvs’ere," siger Dansk Metals formand, Claus Jensen.

Torvehalschef: Jeg skal være tæt på der, hvor tingene sker

Frokostiværksætter henter millioner midt i krisetid: "Jeg har ligget søvnløs"

Måltidskasseselskab dropper alle traditionelle mejeriprodukter

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier