Jalm&B vil fremover forvandle mere end 20.000 kilo gulerodsrester fra Aarstiderne og Frankly Juice til gulerodsboller i 7-Eleven.
Det skriver selskaberne i pressemeddelelse.
Frankly Juice producerer koldpresset juice af økologiske råvarer, der leveres af Aarstiderne. Det er råvarer, der kunne have været endt som madspild, men som i stedet anvendes til at presse juice og juice-shots. Pulpen og fibrene fra presning genanvendes derefter i samarbejdet med det økologiske bageri Jalm&B, der bager brød, boller og kager med de genanvendelige råvarer.
Juiceproducenten brugte i forvejen såkaldte skæve grøntsager fra Aarstiderne.
"Vores mål er at udnytte råvarerne ned til mindste dråbe og fiber. Skæve grøntsager kan blive til vitaminrig koldpresset juice, og den pulp vi står tilbage med kan bruges i bagværk, så vi undgår madspild. Og samtidig skaber vi et nyt produkt i hvert led, der skaber værdi og smager godt," siger adm. direktør i Frankly Juice, Christian Bowall.
"De første bølger mod madspild handlede primært om at producere de rette mængder, mens forbrugerne skulle begrænse deres spild i hjemmet. Det, vi kalder madspild 3.0, handler om at skabe en cyklus, hvor vi udnytter alle dele af råvarerne optimalt. Det er helt afgørende for at stoppe spild af gode råvarer - og samtidig et sjovt og udfordrende benspænd til at udvikle nye, velsmagende produkter," siger Martin Marko Hansen, der er ansvarlig for innovation og bæredygtighed hos Jalm&B.
Han tilføjer, at bageriet bruget i omegnen af 2,5 ton gulerodspulp om året.
Naturmælk forventer påny millionnedgang på toplinjen
Upfood vil redde madspildet fra de danske fødevareproducenter