Upfood vil redde madspildet fra de danske fødevareproducenter

Når forbrugerne smider resterne fra aftensmaden i skraldespanden ægrer det både de private og virksomhederne. Madspild er blevet en milliardindustri, som danske Upfood vil lukrere på ved at aftage madaffald fra fødevareproducenter og fabrikker og genanvende det.
Navnet Upfood er en reference til teknologien upcycling, der kan betegnes som kreativt genbrug af madvarer. | Foto: Upfood / PR
Navnet Upfood er en reference til teknologien upcycling, der kan betegnes som kreativt genbrug af madvarer. | Foto: Upfood / PR

Da Sajjad Haider var ph.d.-studerende som maskiningeniør gik han rundt og undersøgte processerne på de danske landbrugs- og fødevarefabrikker. Her så han, hvor meget mad der gik til spilde, og besluttede sig for at lave en teknologisk løsning, der kunne genanvende store partier af madspild fra fabrikkerne.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Læs også

    Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Photo: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

    Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

    For abonnenter