FødevareWatch

Upfood vil redde madspildet fra de danske fødevareproducenter

Når forbrugerne smider resterne fra aftensmaden i skraldespanden ægrer det både de private og virksomhederne. Madspild er blevet en milliardindustri, som danske Upfood vil lukrere på ved at aftage madaffald fra fødevareproducenter og fabrikker og genanvende det.

Navnet Upfood er en reference til teknologien upcycling, der kan betegnes som kreativt genbrug af madvarer. | Foto: Upfood / PR

Da Sajjad Haider var ph.d.-studerende som maskiningeniør gik han rundt og undersøgte processerne på de danske landbrugs- og fødevarefabrikker. Her så han, hvor meget mad der gik til spilde, og besluttede sig for at lave en teknologisk løsning, der kunne genanvende store partier af madspild fra fabrikkerne.

Det blev til virksomheden Upfood, som blev stiftet i 2018, og hvor man omdanner biprodukter eller affaldsmaterialer til et nyt produkt eller ingredienser.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Frosset kaffekoncept henter stor investering

Folkene bag et amerikansk kaffekoncept, hvor man lynfryser friskristede kaffebønner, så de holder mere af smagen, har hentet, hvad der svarer til knap 225 mio. kr. i en investeringsrunde.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier