FødevareWatch

Landets største kaffekæde skifter ud på toppost

En kvinde skal i fremtiden lede kaffekæden Espresso Houses danske afdeling og de 58 kaffebarer. Claus Skovfoged, der har ledet det svenske kaffebrand i Danmark siden 2019, skifter til anden branche.

Foto: PR

Snart vil den danske toppost i Espresso House blive skiftet ud. Claus Skovfoged, der har været dansk country manager i kæden siden 2019 fratræder nemlig sin stilling fra november.

Det skriver kaffekæden i en pressemeddelelse.

"Espresso House har været en fantastisk rejse for mig. Det sidste halvandet år med pandemien har været udfordrende, men vi klarede os igennem. Jeg er stolt af det, vi har opnået som team i Danmark, og jeg har haft æren af at møde og arbejde sammen med så mange passionerede mennesker i Espresso House," siger Claus Skovfoged, landechef for Espresso House Danmark.

Istedet bliver det fremover Sabrina Jæger, der bliver hans efterfølger på posten. Hun besidder i øjeblikket stillingen som såkaldt Head of Operational Excellence i Espresso House Group.

"Jeg er glad og spændt, men også ydmyg omkring min nye rolle i virksomheden. Espresso House er et fantastisk brand med nogle fantastiske kaffebarer. Jeg har været en del af Espresso House i 2 år og ser nu frem til at følge i Claus Skovfogeds fodspor og få endnu flere danskere til at opdage vores passion for rigtig god kaffe," siger Sabrina Jæger.

Før Sabrina Jæger startede i kaffekæden i 2019, har hun bl.a. arbejdet i Pandora, Telenor og Telia.

Fra kaffe til legeland

1. januar skifter Claus Skovfoged drikketørstige kunder ud med legesyge sjæle, da han skal være adm. direktør i den nordiske virksomhed Eventyrfabrikken/Busfabriken, der bestyrer indendørs legelande i Norge, Sverige og Danmark med planer om at gå ind i Tyskland.

"De rakte ud til mig, og jeg så det som et godt tidpunkt at skifte på. Vi har været på en spændende rejse i Espresso House og klaret os godt ud af pandemien, så nu er det tid til at komme videre," siger han og fortsætter:

"Vi har sået en masse frø, der nu er blevet klar til høst af Sabrina. Jeg er sikker på, at hun vil fortsætte den rejse, brandet er i fuld gang med."

Espresso House blev etableret i Danmark i 2016 efter overtagelse af kaffekæden Baresso, og i dag har kæden 58 kaffebarer og 720 medarbejdere. I det nyeste regnskab fra 2020 landede overskuddet på 140.000 kr. mod 3,2 mio. kr. i 2019. Det skyldes ifølge Claus Skovfoged særligt corona, der tvang kæden til at holde lukket i størstedelen af året.

Det tyske investeringsselskab Jab Holding købte i 2015 både Baresso i Danmark og Espresso House i Norden. I 2017 besluttede ejerne, at Baresso-konceptet skulle lukkes, og alle butikker skulle erstattes af Espresso House.

Presset britisk sandwichkæde barsler med nye introduktioner 

Espresso Houses overskud nærmer sig nul

Millionunderskud forbedret i Paradis efter farvel til USA 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier