FødevareWatch

Mangel på elever på menuen under Madens Folkemøde

En lang række aktører fra fødevareuniverset har netop besøgt Lolland til årets Madens Folkemøde, hvor rekruttering blandt andet var i fokus.

Foto: Christian Lykking/PR

Efter halvandet års ventetid var det før weekenden endelig tid til at afholde årets Madens Folkemøde på Engestofte Gods på Lolland.

Her sættes der fokus på en række emner under debatter mellem politikere og madentusiaster - og et af de store emner i 2021 er manglen på elever. Ifølge en pressemeddelelse fra Madens Folkemøde er der masser af eksempler på, at branchen skriger på arbejdskraft.

Der jagtes elever til alle madhåndværksfagene og på grund af den manglende søgning til uddannelserne, er flere fag ifølge organisationen  "i dag reelt er i farezonen for at uddø." Her peges der kæmpe udfordringer indenfor tjenerfaget, smørrebrød-cateren, slagteren og bageren.

"På trods af den mad-revolution, Danmark har været igennem med store vækstrater og international anerkendelse, er der ikke mange unge, som vælger en levevej inden for restaurationsbranchen," lyder det i meddelelsen

Under debatten til folkemødet pegede en række elever ifølge meddelelsen på, at løsningen er at løfte den samfundsmæssige anseelse af erhvervsfagene som en god karrierevej, hvilket er kommet i klemme til fordel for de boglige uddannelser.

Mere fra FødevareWatch

Frosset kaffekoncept henter stor investering

Folkene bag et amerikansk kaffekoncept, hvor man lynfryser friskristede kaffebønner, så de holder mere af smagen, har hentet, hvad der svarer til knap 225 mio. kr. i en investeringsrunde.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier