Sydeuropæisk bøftrang luner hos dansk slagterikæmpe

Der er fortsat fint gang i salget af bøffer og steaks i flere sydeuropæiske markeder, og det vækker optimisme i Danish Crown Beef.
Foto: Mik Eskestad / Ritzau Scanpix.
Foto: Mik Eskestad / Ritzau Scanpix.

Mens man i svinekødsdivisionen Danish Crown Pork sveder over hastigt faldende svinepriser, er græsset nu blevet grønnere i oksekødsdivisionen Beef, hvor man under coronanedlukningerne har haft særdeles svært ved at holde gang i salget af dyre bøffer.

Normalt er der i sensommeren en faldende afsætning på markedet for okse- og kalvekød. men ifølge en handelsopdatering fra slagterikoncernen er der "fortsat en fornuftig efterspørgsel".

"Vi har en fin afsætning for årstiden, hvor især Italien holder på, selvom de traditionelt går lidt ned i gear efter sommerferiens afvikling. Samtidig er afsætningen til Grækenland og Spanien stadig god," siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

"Det er rigtig positivt, og der handles til fine priser til Sydeuropa fortsat. Det er ikke til at sige, hvor længe det vil fortsætte, men vi holder fast i både afsætningen og priserne så længe som muligt," fortsætter han.

I det tyske marked er man for øjeblikket lidt udfordret, fordi tilførsler og kapacitet på slagterier ikke helt passer sammen, mens man på det hjemlige danske hjemmemarked også fortsat har godt gang i salget.

"Vores daglige afsætning af hverdagsretter på det danske marked kører fornuftigt. Samtidig har vi en række kampagner på Dansk Kalv, som giver konceptet flot medvind i sejlene," siger Henning Sønnichsen.

Historisk nedtur for Danish Crown: "Det gør frygtelig ondt på vores professionelle stolthed"

Turistsæsonen i Sydeuropa luner hos Danish Crowns oksekødsdivision

Danish Crown fusionerer to store enheder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også