FødevareWatch

Sydeuropæisk bøftrang luner hos dansk slagterikæmpe

Der er fortsat fint gang i salget af bøffer og steaks i flere sydeuropæiske markeder, og det vækker optimisme i Danish Crown Beef.

Foto: Mik Eskestad / Ritzau Scanpix.

Mens man i svinekødsdivisionen Danish Crown Pork sveder over hastigt faldende svinepriser, er græsset nu blevet grønnere i oksekødsdivisionen Beef, hvor man under coronanedlukningerne har haft særdeles svært ved at holde gang i salget af dyre bøffer.

Normalt er der i sensommeren en faldende afsætning på markedet for okse- og kalvekød. men ifølge en handelsopdatering fra slagterikoncernen er der "fortsat en fornuftig efterspørgsel".

"Vi har en fin afsætning for årstiden, hvor især Italien holder på, selvom de traditionelt går lidt ned i gear efter sommerferiens afvikling. Samtidig er afsætningen til Grækenland og Spanien stadig god," siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

"Det er rigtig positivt, og der handles til fine priser til Sydeuropa fortsat. Det er ikke til at sige, hvor længe det vil fortsætte, men vi holder fast i både afsætningen og priserne så længe som muligt," fortsætter han.

I det tyske marked er man for øjeblikket lidt udfordret, fordi tilførsler og kapacitet på slagterier ikke helt passer sammen, mens man på det hjemlige danske hjemmemarked også fortsat har godt gang i salget.

"Vores daglige afsætning af hverdagsretter på det danske marked kører fornuftigt. Samtidig har vi en række kampagner på Dansk Kalv, som giver konceptet flot medvind i sejlene," siger Henning Sønnichsen.

Historisk nedtur for Danish Crown: "Det gør frygtelig ondt på vores professionelle stolthed"

Turistsæsonen i Sydeuropa luner hos Danish Crowns oksekødsdivision

Danish Crown fusionerer to store enheder

Mere fra FødevareWatch

Nye slikbutikker på nettet holder fast i coronaoptur

Med medvinden fra blandt andet den lukkede grænsehandel og de slikhungrende danskere i ryggen klarede danske online slikbutikker sig godt igennem 2020. Nu melder spørgsmålet sig: Kan man blive ved med at sælge slik på nettet, efter coronaen har lettet sit tag?

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier