FødevareWatch

Danish Crown fusionerer to store enheder

For at sikre større kontrol med værdikæden fra slagteri til køledisk fusionerer Danish Crown to forretningsenheder og leder efter en ny direktør. Det sker som led i ny strategiplan.

Foto: Finn Frandsen

Danish Crowns største forretningsenheder Foods og Pork skal samles til én.

Det sker som led i den landmandsejede koncerns nye Feeding the Future-strategi, der lægger vægt på at nedbringe klimaaftrykket og skabe større integration af værdikæden fra jord til bord.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

"Vi sigter mod at være den førende globale leverandør af kød målt på klimaaftryk i 2030. Derfor prioriterer vi i Feeding the Future-strategien værdi frem for volumen," udtaler Jais Valeur, koncerndirektør i Danish Crown, i meddelelsen.

Forretningsenheden, som ganske enkelt kommer til at gå under navnet Danish Crown, skal ifølge koncernen organiseres i tre hovedområder: Sales, Operations og Categories.

Jais Valeur understreger, at der ikke er tale om en spareøvelse, men en investering i fremtiden.

"For at opbygge en stærk position for vores produkter skal vi endnu tættere på kunder og forbrugere, og vi skal arbejde endnu tættere sammen på tværs af koncernen. Derfor samler vi alle de stærke kompetencer i Danish Crown Foods og Danish Crown Pork," siger han.

Danish Crown Foods' hidtidige adm. direktør, Kasper Lenbroch, skal stå i spidsen for Sales, den globale kommercielle organisation, mens Søren F. Eriksen, der lige nu er topchef i Danish Crown Pork, skal lede Operations, som står for forsyningskæden.

På jagt efter ny direktør

På samme tid er man gået i gang med jagten på en direktør til Categories, som dækker over varemærkerne Tulip, Friland og Danish Crown. Alle tre direktører vil referere til koncerndirektør Jais Valeur.

"For at nå de målsætninger, vi har sat os i Feeding the Future-strategien kommer vi til at genoverveje, innovere og investere i alle dele af vores forretning," siger Jais Valeur.

Danish Crown oplyser, at organiseringen af de tre nye hovedområder stort set er på plads, men at man frem mod 1. oktober, hvor det nye regnskabsår indledes, arbejder intensivt på at bemande organisationen endeligt.

Efter omstruktureringen vil de øvrige forretningsenheder i koncernen bestå af Danish Crown Beef, som dækker oksekød, KLS i Sverige, Sokolow i Polen, ESS-Food og Dat-Schaub.

Alle divisioner skal fortsætte uændret, og der vil ifølge Danish Crown være fokus på at styrke samarbejdet på tværs af enhederne med nye strategiske projekter.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch.)

Mere fra FødevareWatch

Perfekt storm får Co-Ros regnskab til at styrtdykke

Den verdensomspændte juice- og iskoncern Co-Ro blev ramt af tre faktorer, der skabte den perfekte storm i et hårdt år. Selskabet vil nu gøre sig selv uafhængig fra de største markeder og satse mere på nye.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier