FødevareWatch

DF-ordfører vil have ministeren til at tage kritisk blik på fødevarekontrollen

Landbrugsministeren skal forholde sig til, om fødevarekontrollen er for nidkær over for landmænd. Det mener erhvervsordfører for Dansk Folkeparti.

Hans Kristian Skibby, erhvervsordfører for Dansk Folkeparti. | Foto: Jens Dresling

Fødevarekontrollen er for nidkære, mener flere landmænd og fødevarevirksomheder.

Nu vil Hans Kristian Skibby, erhvervsordfører for Dansk Folkeparti, have landbrugs- og fødevareminister Rasmus Prehn (S) til at gå ind i sagen.

Det skriver TV Midtvest.

"Jeg vil gerne have fødevareministeren til at få Fødevarestyrelsen til at fortælle, hvordan det er, de uddanner deres personale til at tage den her dialog med alle de mange virksomheder, de besøger," siger Hans Kristian Skibby til mediet.

DF-politkeren har i forlængelse af det stillet et paragraf 20-spørgsmål til Rasmus Pregn, hvor han anmoder om en redegørelse for, hvad ministeren vil fortage sig i sagen.

Politikeren kommer på banen i kølvandet på, at Jeppe Bloch Nielsen, formand for Danske Svineproducenter, i begyndelsen af ugen fortalte til TV Midtvest, at mange landmænd er bange for kontrolsystemet, som "de ikke føler sig trygge i".

I den forbindelse afciste Henrik Hviid, sektionsleder i Fødevarestyrelsen, at reglerne er for komplekse.

"Vi indgår meget gerne i dialog, hvis der er nogen, der mener, at vi er det. Vi vil under ingen omstændigheder puttes i den bås, for det er ikke sådan, vi gerne vil opfattes," sagde han og påpegede, at landmænd kan klage over afgørelser.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch.)

Fødevarekontrollen har været minimal under coronakrisen 

Andeslagteri stævner styrelse efter "fatale fejl" 

Mere fra FødevareWatch

Idealisten Merete Holsts vej til madtoppen

Merete Holst er kendt for at bygge Meyers Kantiner op og er en kvinde med stærke holdninger. Hun er træt af kapitalfonde i danske restauranter og kunne aldrig drømme om selv at sælge ud.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier