FødevareWatch

Madoliekoncern og chokoladekæmpe i afrikansk samarbejde

Sammen med lokale aktører vil madoliekoncernen AAK og konfekturekæmpen Mars indgå i stort fødevareprojekt i Ghana, der skal forbedre lokale kvinders forhold.

Foto: Thierry Gouegnon/Reuters/Ritzau Scanpix

Der skal fremover være en mere bæredygtig produktion af sheanødder og være bedre forhold for 13.000 kvinder i Ghana, der arbejder med de attraktive nødder.

Det er baggrunden for et nyt tiltag, hvor ngo'er, offentlige aktører og koncerner som madolievirksomheden AAK og den globale konfekture- og dyrefoderkæmpe Mars er gået sammen i Ghana. det skriver AAK i en pressemeddelelse.

Projektet Women in Shea (Wish) skal sætte fokus på 150 lokale områder i Ghana, hvor sheanødderne er udbredt og indsamles til brug i mange afkroge af fødevareindustrien, herunder sheasmør som erstatning for kakaosmør.

Det handler om hele fødekæden i sheaproduktionen, hvor lokale kvinder skal sikres bedre vilkår i deres indsamling af nødder, naturen skal håndteres mere bæredygtigt, hvilket i sidste ende har til formål at løfte både kvalitet og kvantiteten af nødderne. Projektet skal løbe til 2030.

Mere fra FødevareWatch

Isproducenterne melder klar til at kæmpe om sommermarkedet

De danske isproducenter forventer, at de får en af de bedste sæsoner nogensinde, og alle har de en formel for, hvordan de skal vinde danskernes gunst. Der er dog ikke én formel, der er ens, men der er utallige nye produkter og tiltag på vej.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier