Quinoaselskab slår et slag for mere plantebaseret kost

Fødevarevirksomheden Nordic Quinoa vil have sat mere spot på sunde, plantebaserede fødevarer som dansk styrkeposition.
Foto: Melissa D'arabian/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Melissa D'arabian/AP/Ritzau Scanpix

Der skal sættes mere fokus på fremtidens fødevarer, der i langt højere grad bliver plantebaserede. Det kan give Danmark en førerposition, lyder det fra den blot to år gamle fødevareproducent Nordic Quinoa i en meddelelse.

Selskabet udvikler fødevarer med udgangspunkt quinoa-afgrøden og potentialet er ifølge direktøren stort.

"Nordic Quinoa er, for mig, en investering og et bidrag til at gøre plantebaserede fødevarer til en international styrkeposition for Danmark," udtaler Lars Eghøj, stifter og direktør i Nordic Quinoa, der bl.a. står bag den første glutenfrie Quinoa Øl.

Med henvisning til, at danskerne i fremtiden forventer at spise meget mere plantebaseret - og at de skal være lokale - øger forventningerne til markedsmulighederne i selskabet.

"Jeg tror på, at quinoa er en af fremtidens afgrøder. Det er en vigtig ingrediens i det sundere og mere plantebaserede køkken, fordi quinoa har en række unikke egenskaber, et højt indhold af protein og fiber, og så er den naturligt glutenfri," siger Lars Eghøj.

"Jeg ser et stort potentiale for dansk dyrket quinoa og en række muligheder for, at indfase quinoa i mange af vores fødevarer, uden at vi behøver at ændre på vores vaner."

Ud over øl producerer Nordic Quinoa også kiks, knækbrød og frø til madlavning.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter