FødevareWatch

Ny asiatisk leveringskæmpe klar til angreb via børsen

Indonesiske Gojek og Tokopedia fusionerer under navnet Goto, der skal børsnoteres og tage kampen op med konkurrenten Grab. Målet er at tilbyde nethandel, leveringstjeneste og finansservice under samme hat.

Foto: Beawiharta/Reuters/Ritzau Scanpix

Sydøstasien rykker i den grad på fronten for opbygning af digitale tjenester. For nylig annoncerede leveringstjenesten Grab fra Singapore sin ankomst på børsen i USA og nu fusionerer de digitale selskaber Gojek og Tokopedia fra Indonesien. Ligeledes med store børsplaner.

Gojek og Grab har tidligere både udkæmpet store kampe om markedet og været i dialog om fusion. Nu kan de kæmpe videre på den store scene.

For Sydøstasiens nye superapp kommer til at hedde Goto Group med tjenester indenfor nethandel, levering og finansielle services. Selskabet har ambitioner om at blive børsnoteret i Indonesien og USA, hvor værdisætningen anslås at blive fordoblet fra 18 mia. dollar til op mod 40 mia. dollar (243 mia. kr.), ifølge Wall Street Journals kilder

Bag selskabet ligger der en perlerække af investorer som amerikanske Google, Facebook og Paypal på den ene side og kinesiske Alibaba, Tencent og JD.com på den anden.

Selskaberne er blandt andet blevet løftet frem af en firedobling af den indonesiske nethandel på blot fire år, hvor de godt 270 mio. indbyggere har taget de digitale muligheder til sig.

Asiatisk leveringskæmpe: Ni år gammel og børsværdi på 250 milliarder 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier