FødevareWatch

Asiatisk leveringskæmpe: Ni år gammel og børsværdi på 250 milliarder

Sydøstasiens mest fremadstormende leveringstjeneste går på børsen i New York - rejser milliarder til vækstplaner.

Fra hovedsædet i Singapore har teknologiselskabet Grab på blot ni år erobret positionen som mest værdifulde opstartsvirksomhed i regionen.

Næste skridt er en entre på de amerikanske børslister via det varmeste børsgreb for tiden, nemlig en tom børsskal i form af en såkaldt Spac, der med et snuptag sender Grab på børsen med en børsværdi på tæt ved 40 mia. dollar, svarende til 250 mia. kr.

Det skriver Financial Times.

Grab, der endnu har til gode at levere et overskud, rejser i forbindelse med børsnoteringen 4,5 mia. dollar i frisk kapital, hvilket er godt 28 mia. kr.

Selskabets digitale tjeneste har opnået stor udbredelse blandt de 670 millioner mennesker i regionen, og har udviklet app'en til at stå for alt fra madlevering, transport og digitale betalinger.

Sidste år rapporterede Grab om, at den samlede salgsvolume på platformen i 2019 nåede 12,5 mia. dollar, godt 78 mia. kr., og at det var mere end en fordobling i forhold til 2018.

Selskabet har fået en række af verdens store institutionelle investorer med i ryggen på børsplanerne i form af blandt andre Blackrock, T. Row Price, Fidelity og statsfonden Temasek fra Singapore.

Tidligere har Grab været i dialog med den indonesiske konkurrent Gojek om en fusion, men dette gik i vasken, og angiveligt forfølger det indonesiske selskab også en børsnotering.

Asiatiske leveringskæmper nærmer sig fusion 

Mere fra FødevareWatch

Ny formand i nordjysk fiskekoncern

Fiskekoncernen Seafood Danmark fik i sommer ny koncernchef, og nu er der også kommet ny bestyrelsesformand i selskabet med de store vækstambitioner.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier