Sjællandsk netværk vil kun have lokale fødevarer i restauranter

En sammenslutning af bl.a. lokale restauratører og producenter har en klar ambition om, at maden på sydsjællandske restauranter kun skal komme fra de lokale.
Foto: Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck

En ny sammenslutning af producenter og restauratører har sat en simpel vision for fremtidens restaurantbesøg på Sydsjælland: Råvarerne skal være 100 pct. lokale.

Det skriver Sjællandske Nyheder, hvor en lokal arbejdsgruppe nu vil sikre, at fødevarerne på de lokale restauranter skal være fra Stevns og omegn. Gruppen består af restauranterne The Norrmans, Stevns Specialiteter/Mad og Ro, Rødvig Kro og Badehotel, Klinten Hotel og Konference samt Horisonten STU og Botilbud og producenterne Mjødgård og Engvang Frugt.

Hos én af de lokale medlemmer – Klinten Hotel og Konference – lægger hoteldirektør Claus Pedersen vægt på, at coronarestriktionerne har sat blus under hotellets foreløbige målsætning om at have 80 pct. lokale varer, men at det særligt er en udfordring at finde lokalt kød.

"Umiddelbart skulle man tro, at det var nemt bare at tage ud og få nogle lokale produkter. Men vi skal jo bruge tingene til helt bestemte tidspunkter, og det kræver 100 procents forsyningssikkerhed, da vi jo ikke kan stå med et selskab, og så mangler vi pludselig det, vi har lovet vores gæster," siger Claus Pedersen til avisen og peger på, at det kræver nogle gode lokale netværk at få fødekæden til at fungere optimalt.

Overblik: Disse restriktioner gælder stadig

Svensk frugt- og grøntkæmpe vil indtage dansk detail 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter