FødevareWatch

Bookingtal peger på udfordrende sommer for københavnske restauranter

Antallet af bookinger på de københavnske hoteller ligger hele 85 pct. under normalen og markant under sidste års niveau, viser nye tal ifølge Wonderful Copenhagen. Dermed bliver sommeren igen udfordrende for byens restauranter og andre følgeerhverv.

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Med genåbning og høje dagtemperaturer er denne uge kommet anderledes godt afsted end forventningerne til sommeren i den københavnske turismeindustri.

Ifølge Wonderful Copenhagen ligger bookingniveauet på de københavnske hoteller til sommer 85 pct. under normalt niveau og markant lavere end sidste sommer.

Internationale gæster og turister udgør normalvis hovedparten af omsætningen på byens overnatningssteder, men i forhold til sidste års juni og juli ligger er antallet af bookinger lige nu 51 pct. under sidste år.

"Billedet er værst i hovedstaden, og tallene fra 2020 er meget tydelige. De hårdest ramte hoteller var de seks hoteller, vi har i centrum af København. De hoteller var op til 80 pct. under i omsætning i forhold til året før, og tendensen fortsætter desværre ind i 2021. Og krisen slutter desværre ikke efter genåbningen, men vil række flere år frem," siger Søren Faerber, adm. direktør for Scandic Hotels, Danmark, i en pressemeddelelse.

Scandic Hotels har 27 hoteller spredt ud over hele Danmark, heraf 11 i hovedstadsområdet.

Sidste år oplevede overnatningssteder uden for København en øget interesse og blandt feriehusene, var der en rekordfremgang på 2,1 millioner overnatninger i forhold til før krisen.

De københavnske bookingtal stammer fra Benchmarking Alliance, som monitorerer hotelindustrien i hele Norden, skriver Wonderful Copenhagen.

Scandic Hotels har tabt 569 millioner i første kvartal

Restauranters salg er skrumpet en tredjedel under corona

Coronatiltag lukker midlertidigt 19 ud af 27 Scandic-hoteller

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier