FødevareWatch

Scandic Hotels har tabt 569 millioner i første kvartal

Den svenskejede hotelkæde  Scandic har i årets første tre måneder bokset med særdeles lave belægningsprocenter.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Med en samlet belægningsprocent på kun 17,5 pct. i årets første tre måneder har det været svært at bedrive hotelvirksomhed og i særdeleshed hos kæden Scandic Hotels.

Ifølge Dagens Næringsliv kommer den nordiske kæde ud af første kvartal med et underskud på 775 mio. SEK, svarende til et minus 569 mio. kr. Resultatet er 128 mio. kr. ringere end sidste år, hvor coronaepidemien ikke for alvor havde sat sig i tallene endnu.

Indtægterne i kvartalet faldt med hele 72 pct. og blev reduceret til 683 mio. kr. - størst var nedgangen i de større byer, skriver mediet.

Scandic Hotels fik i 2020 et minus på hele 5,95 mia. SEK, svarende til 4,37 mia. kr. Til sammenligning opnåede koncernen et resultat efte skat på 725 mio. SEK eller 532 mio. kr. tilbage i 2019.

Horesta-direktør stopper efter 11 år

Her er forklaringen på 30 minutters-reglen ved restaurantbesøg

Coronaramt hotelkæde afskediger 170 ansatte i Danmark

Mere fra FødevareWatch

Hastighed og lokale produkter skal give Gorillas succes på det danske marked

INTERVIEW: Fredag varslede tyske Gorillas sit indtog på markedet for levering af dagligvarer i Danmark. I et interview med FødevareWatch sætter selskabets nordiske chef ord på ambitionerne, som ikke går på at kapre markedsandele – og er mere optaget af "revolutionere forbrugeres traditionelle fødevareindkøb".

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier