FødevareWatch

Investorer forstærker stor børsnedtur for Deliveroo

Fordobling af ordreindgangen og medfølgende hop i omsætningen er langt fra nok til at sikre den britiske leveringstjeneste børssucces. Hedgefonde har angiveligt spekuleret imod aktien og medvirket til styrtdyk.

Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix

Forretningen viser stærk fremgang, mens aktiekursen peger den stik modsatte vej.

Den britiske leveringstjeneste Deliveroo kæmper på flere fronter for at holde sig på toppen af det voksende marked for madlevering i specielt Storbritannien, hvor en række aktører dyster med store beløb i ryggen.

Nu har selskabet dog fået uventet konkurrence fra investorer, angiveligt flere hedgefonde, der fra selskabets børsnotering i starten af april har satset på en kursmæssig nedtur for Deliveroo-aktien.

Det skriver Financial Times.

Metoden kaldes shortselling, hvor man laver aftale om at låne aktier fra en anden investor for at sælge dem igen, når aktien i dette tilfælde er faldet i kurs. Det skulle have været medvirkende til at gøre leveringstjenestens børsnotering til et foreløbigt kursmareridt.

Aktien blev udbudt til kurs 3,90 pund, men fik modvind fra første færd. Torsdag lukkede aktien i kurs 2,26 pund efter et nyt dyk på knap 7 pct., hvilket betyder at mere end 40 pct. af værdien samlet set er forsvundet på få uger. Det svarer til godt 27 mia. kr. i tabt markedsværdi.

Britisk leveringstjeneste byder på stor ordrefremgang

Kritik af arbejdsforhold koster milliarder for leveringstjeneste

Mere fra FødevareWatch

Bæredygtighed skal sikre fiskeforretningen 100 år frem

Milliardforretningen Nordic Seafood i Hirtshals følger indgroede principper om ansvarlighed fra de japanske ejere, men råber sjældent højt om det. På sigt vil indsatsen bære frugt, efterhånden som markedet efterspørger bæredygtige fisk og skaldyr, lyder det fra topchefen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier