FødevareWatch

Investorer forstærker stor børsnedtur for Deliveroo

Fordobling af ordreindgangen og medfølgende hop i omsætningen er langt fra nok til at sikre den britiske leveringstjeneste børssucces. Hedgefonde har angiveligt spekuleret imod aktien og medvirket til styrtdyk.

Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix

Forretningen viser stærk fremgang, mens aktiekursen peger den stik modsatte vej.

Den britiske leveringstjeneste Deliveroo kæmper på flere fronter for at holde sig på toppen af det voksende marked for madlevering i specielt Storbritannien, hvor en række aktører dyster med store beløb i ryggen.

Nu har selskabet dog fået uventet konkurrence fra investorer, angiveligt flere hedgefonde, der fra selskabets børsnotering i starten af april har satset på en kursmæssig nedtur for Deliveroo-aktien.

Det skriver Financial Times.

Metoden kaldes shortselling, hvor man laver aftale om at låne aktier fra en anden investor for at sælge dem igen, når aktien i dette tilfælde er faldet i kurs. Det skulle have været medvirkende til at gøre leveringstjenestens børsnotering til et foreløbigt kursmareridt.

Aktien blev udbudt til kurs 3,90 pund, men fik modvind fra første færd. Torsdag lukkede aktien i kurs 2,26 pund efter et nyt dyk på knap 7 pct., hvilket betyder at mere end 40 pct. af værdien samlet set er forsvundet på få uger. Det svarer til godt 27 mia. kr. i tabt markedsværdi.

Britisk leveringstjeneste byder på stor ordrefremgang

Kritik af arbejdsforhold koster milliarder for leveringstjeneste

Mere fra FødevareWatch

Danpo-ejer snupper ny topchef fra Danish Crown

Kyllingekoncernen Scandi Standard har fundet afløseren til Leif Bergvall Hansen, der tidligere på året stoppede som adm. direktør. Den nye direktør har stor erfaring fra kødbranchen og erfaring med at få virksomheder til at vækste, lyder begrundelserne for ansættelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier