FødevareWatch

Stærk start for børsnoteringer i London – trods skrammer fra Deliveroo

Der hældes milliarder i nye børsnoterede selskaber, hvilket har gjort det til det bedste børskvartal i London i mere end et årti. Noteringen af leveringstjenesten Deliveroo skuffer dog fortsat - en tredjedel af værdien forduftet.

Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix

Leveringstjenesten Deliveroo gjorde det for nylig, mens fastfood- og benzinselskabet EG Group samt det skotske bryggeri Brewdog overvejer det. At blive børsnoteret i London og få masser af europæiske investorers opmærksomhed.

Det har gjort første kvartal af 2021 til det bedste børsnoteringskvartal i et årti, skriver The Guardian, med 12 noteringer rejste 5,2 mia. pund på hovedmarkedet i London Stock Exchange, svarende til 44,7 mia. kr.

"Storbritannien har haft det stærkeste åbningskvartal for børsintroduktioner i 14 år, hvor markederne med succes har afvejet effekterne af Brexit og er kommet tilbage fra den opbremsning i aktiviteterne, som pandemien forårsagede sidste år," udtaler Scott McCubbin, partner i konsulentvirksomheden EY.

Mens madleverandøren Deliveroo længe var imødeset som den største britiske børsnotering i et årti og et gennembrud for teknologifirmaers indtog på London-børsen, har virkeligheden på børslisterne været en voldsom nedtur.

Deliveroo-aktien blev introduceret til kurs 3,90 pund, men forud for introduktionen afviste flere store investorer selskabet på grund af kritisable arbejdsforhold for selskabets bude. Siden er kursen raslet ned til 2,51 pund med ny nedtur mandag, og dermed er en tredjedel af markedsværdien - mere end 20 mia. kr. - forsvundet på to uger.

Kritik af arbejdsforhold koster milliarder for leveringstjeneste  

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier