FødevareWatch

Deliveroo-aktie styrtdykker i børsdebut efter investorkritik

Med en katastrofal børsdebut falder aktien for den nynoterede madleveringstjeneste med 27 pct. på blot én eftermiddag.

Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP / AFP

Madleveringstjenesten Deliveroo har onsdag fået en katastrofal debut på børsen i London, hvor investorerne har sendt kursen langt under det niveau, aktien først blev udbudt til.

Onsdag eftermiddag falder selskabet med 27 pct. til 284 pence.

Da aktien gik i handel onsdag morgen, blev den introduceret til en pris på 390 pence. Et beløb, som var i den nedre del af det interval, selskabet tidligere havde udmeldt.

Introduktionsprisen på 390 pence svarede til en værdiansættelse af selskabet på 7,6 mia. pund. Men blot få minutter inde i onsdagens handel blev der barberet mere end 2 mia. pund af selskabets markedsværdi.

Britisk leveringstjeneste får investorhug for arbejdsforhold 

Investorerne er særligt kritiske over selskabets arbejdsforhold, men er også bekymret for, om selskaber, der har klaret sig ekstraordinært godt under pandemien, kan fortsætte den positive udvikling, når coronakrisen er overstået.

I løbet af aktiens første dag på børsen blev handlen indstillet to gange grundet store udsving. Børsintroduktionen er også en kindhest til børsen i London, der ønsker at være i førersædet, når det kommer til børsnoteringer.

Den britiske finansminister Rishi Sunak har tidligere kaldt noteringen for en "ægte britisk tech succeshistorie", som ville bane vejen for flere noteringer på techområdet.

Flere store investorer har offentligt kritiseret selskabet for sin behandling af chauffører og udtalt, at arbejdsforholdene ikke er i overenstemmelse med deres principper for ansvarlige investeringer. Derfor har flere store investorer ikke tegnet aktier.

Børsintroduktionen af Deliveroo er den største i ti år - siden maj 2011, da det schweizisk-britiske råvareselskab Glencore blev noteret.

Kritik af arbejdsforhold koster milliarder for leveringstjeneste  

Just Eat får madudbringningskonkurrence på børsen i London 

Leveringsplatform vurderet til mere end 43 milliarder 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier