Der er stor interesse for at udvikle ny plantebaseret produktion, og det satte også sit klare aftryk i uddelingerne fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) i 2020.
Her var hele 37 pct. af de støttede projekter planteprojekter, skriver Landbrugsstyrelsen i en meddelelse.
Tema om plantebaserede fødevarer
I alt støttede GUDP-ordningen 47 grønne udviklings- og demonstrationsprojekter med 273 mio. kr, sidste år. GUDP hjalp i 2020 ti planteprojekter i gang med tilsagn på i alt 74,6 mio. kr. i programmets to ordinære ansøgningsrunder.
"Inden for forarbejdning har vi i bestyrelsen prioriteret fire projekter om at udvikle nye plantebaserede fødevareingredienser, der kan supplere eller erstatte kød i kosten og understøtte de nye nationale kostråd. Disse projekter har i alt fået tilsagn om 28,8 mio. kr. og bidrager til udvikling på et område, der nyder stor samfundsmæssig bevågenhed, siger formanden for GUDP's bestyrelse, Mikael Thinghuus.
Salatproducent spår megapotentiale i planter – men omkostningerne skal ned
Plantefonde og forskning skal have i nyt udspil
"Vi vil i gang nu": Fødevaresektorens aktører vil sætte turbo på plantemad