FødevareWatch

Masser af planter i grønne udviklingsprojekter

I fire ud af ti GUDP-støttede udviklingsprojekter er planter omdrejningspunktet.

Foto: Stine Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der er stor interesse for at udvikle ny plantebaseret produktion, og det satte også sit klare aftryk i uddelingerne fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) i 2020.

Her var hele 37 pct. af de støttede projekter planteprojekter, skriver Landbrugsstyrelsen i en meddelelse.

Tema om plantebaserede fødevarer

I alt støttede GUDP-ordningen 47 grønne udviklings- og demonstrationsprojekter med 273 mio. kr, sidste år. GUDP hjalp i 2020 ti planteprojekter i gang med tilsagn på i alt 74,6 mio. kr. i programmets to ordinære ansøgningsrunder.

"Inden for forarbejdning har vi i bestyrelsen prioriteret fire projekter om at udvikle nye plantebaserede fødevareingredienser, der kan supplere eller erstatte kød i kosten og understøtte de nye nationale kostråd. Disse projekter har i alt fået tilsagn om 28,8 mio. kr. og bidrager til udvikling på et område, der nyder stor samfundsmæssig bevågenhed, siger formanden for GUDP's bestyrelse, Mikael Thinghuus.

Salatproducent spår megapotentiale i planter – men omkostningerne skal ned

Plantefonde og forskning skal have i nyt udspil

"Vi vil i gang nu": Fødevaresektorens aktører vil sætte turbo på plantemad

Mere fra FødevareWatch

Kioskgrossist får ny direktør

Efter 12 år som direktør i kioskgrossisten Sügro er Jette Andersen skiftet til Dagrofa Logistik & Salg. Ny direktør er på plads til efteråret.

Carlsberg skruer på succesfuld strategi i storbyerne

Mens det aldrig blev nogen succes at rulle Carlsbergs største brands ud i millionbyer hele kloden rundt, har et udelukkende kinesisk fokus kastet guld af sig. I år nærmer bryggerikoncernen sig 40 byer, og strategien tilpasses så småt en ny fremtid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier