I Slovenien har startupvirksomheden Juicy Marbles efter sigende skabt verdens første plantebaserede bøf med marmorering af solsikkeolie, skriver Foodnavigator.com.
Marmoreringen er dog ikke kun for det æstetiske udtryk, men fungerer efter sigende også som marmorering i traditonelt kød.
Den nye steak bliver lavet på en ny maskine kaldet Meat-o-Matic, der muliggør, at man kan efterligne muskelteksturen i kød ved at justere og lagre fibre fra bunden. Andre producenter eksperimenterer med at bruge 3D-maskiner.
"I bund og grund har vi nu en maskine, der gør det muligt for os at have fuld kontrol over teksturen, fedtstrukturen, smagen og aromaen i plantebaseret kød," siger en af stifterne bag Juice Marbles, Luka Sincek.
Næste skridt bliver at få hul igennem til detailhandlen, så den nye bøf kan købes i butikkerne hurtigst muligt, hedder det videre.
Startuppen blev grundlagt i 2020 af mikrobiologen Luka Sincek, bioteknologi Maj Hrovat og fødevareteknolog Tilen Travnik med en mission om at skabe flere plantebaserede kødalternativer.
Europa spurter mod mere plantebaseret vækst – Danmark halter
"Vi vil i gang nu": Fødevaresektorens aktører vil sætte turbo på plantemad
Radikale vil kaste milliarder i plantebaseret kost