FødevareWatch

Amazon topper prognoserne og Bezos stopper som topchef

Verdens rigeste mand stopper i jobbet som topchef for nethandelsgiganten. I fremtiden nøjes han med posten som bestyrelsesformand.

Jeff Bezos stopper som topchef i Amazon. | Foto: Joshua Roberts/REUTERS / X01909

Den amerikanske internethandelskæmpe Amazon trumfede tirsdag markedets forventninger for udviklingen i fjerde kvartal, og samtidig overraskede koncernen med nyheden om, at grundlægger Jeff Bezos stopper som topchef.

Amazon oplevede i sit fjerde kvartal en stigning i omsætningen på 44 pct. til 125,56 mia. dollar mod ventede 119,70 mia. dollar, mens overskuddet per aktie blev på 14,09 dollar, sammenlignet med 6,47 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 7,34 dollar, ifølge Bloomberg News. Bundlinjen var dermed ikke bare bedre end ventet, men også over den mest optimistiske analytikers bud på 11,16 dollar per aktie.

Driftsresultatet endte i 6,87 mia. dollar, et plus på 77 pct., mens 4,47 mia. dollar var ventet.

Fremgangen i omsætningen var blandt andet drevet af fortsat vækst i cloud-forretningen, da Amazon Web Services så en salgsvækst på 10 pct. til 12,74 mia. dollar mod ventede 12,77 mia. dollar.

Jeff Bezos, der i en længere periode har været regnet for verdens rigeste mand, vil i tredje kvartal 2021 overlade selskabets toppost til Andy Jassy. Bezos vil dog stadig være formand for bestyrelsen.

"I rollen som bestyrelsesformand har jeg til hensigt at fokusere mine energier og opmærksomhed på nye produkter og tidlige initiativer," udtaler Jeff Bezos i en meddelelse.

For det igangværende første kvartal spår Amazon en toplinje i intervallet mellem 100 og 106 mia. dollar. Det er bedre end forventningerne på Wall Street på 95,72 mia. dollar, ifølge Bloomberg News. Omvendt skuffer meldingen for driftsindtjeningen mellem 3,0 og 6,5 mia. dollar i forhold til konsensus på 6,07 mia. dollar.

Aktien i Amazon steg i tirsdagens eftermarked med 0,4 pct.

Brexit får Amazon til at droppe salg af alkohol Walmart tager robotter i brug i boomende leveringsmarked Arla satser på eksportboom for plantedrikke 

Mere fra FødevareWatch

Isproducenterne melder klar til at kæmpe om sommermarkedet

De danske isproducenter forventer, at de får en af de bedste sæsoner nogensinde, og alle har de en formel for, hvordan de skal vinde danskernes gunst. Der er dog ikke én formel, der er ens, men der er utallige nye produkter og tiltag på vej.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier