Lars Seier Christensen må igen skyde millioner i Alchemist

Hjælpepakkerne kompenserer ikke tilstrækkeligt, og derfor er Lars Seier Christensen nu nødt til at skyde nye penge i Alchemist, forklarer han.
Lars Seier Christensen | Foto: Stine Bidstrup/ERH
Lars Seier Christensen | Foto: Stine Bidstrup/ERH
AF MICK KRISTENSEN

Coronanedlukningen af restaurationsbranchen betyder nu, at én af Danmarks bedste restauranter, Alchemist, har brug for ny kapital.

Derfor har hovedaktionæren, den kendte erhvervsmand Lars Seier Christensen, netop skudt 6 mio. kr. ind i Alchemist. Det fremgår af cvr-registeret og bliver bekræftet af Lars Seier Christensen.

"Det er til dækning af coronarelaterede omkostninger – lukning i foråret, løbende restriktioner på antal gæster, åbningstider og nu lukning igen. Det er vist det samme billede over hele branchen – at de omkostninger, der opløber grundet de mange restriktioner, er væsentligt større end kompensationerne," skriver han i en mail.

Erhvervsmanden har siden 2018 skudt knap 100 mio. kr. ind i Alchemist, der har været gennem en storstilet renovering og flytning til Refshaleøen i København. Restauranten genåbnede i sommeren 2019 med masser af bookinger.

Ud over mange besøg, fyldte borde og meget hype er det også blevet til hobevis af hæder for Alchemist. Heriblandt blev restauranten i februar belønnet med to Michelin-stjerner i første forsøg efter genåbningen, og for nylig blev Alchemist kåret til årets bedste restaurant af White Guide Danmark.

Underskud i 2019

Alchemists succes kaster dog endnu ikke overskud af sig. Tværtimod kom Alchemist ud af 2019 med et underskud efter skat på 18,7 mio. kr.

Resultatet for 2020, hvor coronarestriktioner har fyldt meget af tiden, har Lars Seier endnu ikke overblik over, forklarer han.

Saxo Bank-milliardærens interesse i gastronomi er velkendt, og han har også i en årrække været ejer af Danmarks eneste trestjernede Michelin-restaurant, Geranium i København.

Menukortet på Alchemist består af 50 serveringer, som det tager gæster mellem tre og seks timer at spise sig igennem. De 50 retter er i øvrigt inspireret af det periodiske system.

Når gæster træder ind ad en enorm bronzedør på fire gange to meter, har det været målsætningen, at det skal være som at komme ind i et andet univers.

Som gæst bevæger man sig igennem forskellige spise- og oplevelsesrum. Her er der udover smagen også fokus på lyd, lys, dufte, teksturer og æstetik.

Alchemists køkkenchef er stifter, direktør og medejer Rasmus Munk Thomassen, som på den tidligere Alchemist-restaurant blev kendt for sin molekylære og politiske tilgang til gastronomien. Det kunne være at servere et spiseligt askebæger, som satte fokus på rygning, eller vedlægge et donorkort til en tatarret, så gæsterne kunne skrive sig op som organdonorer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter