FødevareWatch

Bisca styrer sikkert i land i udfordrende 2020

Der har både været pandemi og manglende julestemning til at forstyrre afsætningen af brunkager og æbleskiver fra kagevirksomheden på Møn. Alligevel forventer direktøren at ramme over skiven i sit første udfordrende år i jobbet.

Foto: PR

Karen Volf-kager dufter af jul, men i 2020 manglede en tidlig julestemning med både corona og varmt vejr i november. Alligevel forventer kage- og kikseproducenten Bisca fra Møn at lande på benene i 2020-regnskabet.

Det melder adm. direktør Kristian Walsøe i midten af december, efter at han i maj overtog styringen af Bisca, der netop var kommet ud af et rædselsår med underskud. Det fik de norske ejere i Scandza-koncernen til at sende den danske ledelseslag ud og indsætte Kristian Walsøe, der indtil da var kommerciel direktør i Scandza.

Han har sammen med den øvrige, nye ledelse sat gang i en række tiltag for at børste støvet af de velkendte bagværkbrands Karen Volf og Bisca - og har trods sidste års åbenlyse udfordringer fået en fin start.

"Coronas indvirkning på vores salg i Danmark har været en relativt mild omgang, men i november kunne vi se det sædvanlige julesalg stoppe brat op," siger Kristian Walsøe.

Foto: PR
Foto: PR
 

Han har kunnet mærke hyggemanglen på arbejdspladser, skoler og i alle andre fællesskaber, hvilket i første omgang ramte salget af pebernødder, brunkager, æbleskiver og alle de andre julekager.

"Der har været mange færre sociale events både hjemme og på skoler, klubber og arbejdspladser, hvor gløgg, æbleskiver og pebernødder sædvanligvis indgår. En stor del af vores omsætning kommer fra julesalget, så heldigvis er både julestemningen og salget af juleprodukter kommet igang i december."

Vi har foretaget en række omfangsrige greb på forretningen, der ser ud til at bære frugt

Kristian Walsøe, adm. direktør, Bisca A/S

Krævet oprydning efter minus

I 2019 landede Bisca en omsætning på 348,5 mio. kr., hvilket var 15 mio. kr. bedre end året før, men på bundlinjen skreg et minus på 22,8 mio. kr. ejerne op i ansigtet.

Bisca lander stort underskud 

Derfor blev jobbet i første omgang en oprydningsopgave for Kristian Walsøe, der har en fortid i Carlsberg. Og han har langt fra fået en stille start.

"Mit skift til Bisca kom samtidig med corona, så året har budt på et hav af spændende udfordringer – og været en vild start for mig i jobbet. Men overordnet set er året forløbet ganske godt," siger Bisca-direktøren.

Kommer godt gennem året

Han forventer, at regnskabsåret trods de mange ubekendte eksternt i verden og det store oprydningsbehov internt lander som forventet eller måske endda lidt bedre. I forbindelse med regnskabsaflæggelsen for 2019-tallene blev der luftet en ebitda-målsætning på 8-10 mio. kr. og det vil Bisca nå, fortæller Kristian Walsøe.

"Vi har foretaget en række omfangsrige greb i forretningen, der ser ud til at bære frugt, og betyder, at vi ikke kun rammer, men også overgår de økonomiske forventningner, der var sat fra årets start," siger Kristian Walsøe.

Han er foruden Bisca-jobbet også bestyrelsesformand i datterselskaberne Royal Biscuit og Royal Biscuit Nordic i Svendborg.

Bisca får ny direktør 

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier